Kia 2020'ye Kadar Hidrojenli Bir Model Çıkartacak

Ototeknikveri     17 Kasım 2015 10:55

CO2 emisyonlarını düşürme hedefi kapsamında, Kia 2020 yılına kadar hidrojenli bir modeli yollara çıkartmayı planlıyor.

Kia 2020'ye Kadar Hidrojenli Bir Model Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seri üretim, hidrojenli bir Kia beş yıl içinde dünya genelinde piyasaya çıkacak. Firma 2020 yılına kadar tüm ürün serisinin ortalama CO2 emisyonunu %25 oranında düşürmeyi hedefliyor. Kia ve Hyundai hidrojen yakıt hücresi teknolojisinde zaten öncüler. Hyundai ix35 yakıt hücreli modelini bu yıl çıkartacak ve iki firma 90'lı yıllardan beri yakıt hücreli test otomobilleri üretiyor. Kia ilk seri üretim hidrojenli otomobili için yıllık 1000 adet satış rakamı öngörüyor. Bu modelle aynı zamanda muhtemelen Hyundai de benzer bir model çıkartacak, modeller aynı platformu paylaşacak fakat gövde stilleri özgün olacak.

 

Firmanın yakıt hücresi araştırmalarının başındaki Dr. Sae Hoon Kim “Otomobillerin hangi gövde stilinde olacağı henüz belli değil ancak mevcut modelleri temel olarak kullanmak yerine yakıt hücreli otomobil projemiz için tamamen yeni bir model geliştireceğiz” diyor. Kim, Toyota Mirai modelini de örnek göstererek, ilave soğutma ihtiyaçları nedeniyle yakıt hücreli modellerin sıfırdan tasarlanmasının daha faydalı olduğunu belirtti.

 

Kia yeni nesil hidrojen yakıt hücresinin 2.0 litre yanmalı motorun boyutuna benzer bir boyutta olacağını söylüyor. %15 daha kompakt ve daha hafif olduğu halde yakıt hücresi %10 daha fazla performans sağlayacak. Otomobilin tek yakıt dolumu ile 800 kilometre gitmesi ve maksimum saatte 168 km hıza ulaşması bekleniyor.

 

CO2 emisyon hedefinin yakalanması için firmanın mevcut ürün serisindeki motorların %70'i gelecek beş yıl içerisinde değiştirilecek. Kia bu süre içinde 7 yeni hibrit, plug-in hibrit, pilli-elektrikli ve yakıt hücreli model çıkartacak. Daha verimli çok kademeli vitesler de geliştirilmeye devam ediliyor. Yeni projelere yapılan toplam yatırım 6.7 milyar Sterlin civarında. Kia bu yeni yatırımların binlerce kişinin istihdamını da sağlayacağını belirtiyor.

 

Ek olarak, Kia Optima'nın hibrit ve plug-in hibrit versiyonları bazı piyasalarda 2016 yılı ortalarında piyasaya çıkacak.  

Son Güncelleme : 18 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo