Volvo Modern ve Lüks Concept 26'yı tanıttı

Ototeknikveri     19 Kasım 2015 10:31

Volvo'nun otonom sürüşle ilgili devam eden araştırmaları zaten bildiğimiz bir şeyi kanıtladı; insanların günlük yolculuk zorunlulukları sürüş keyfini öldürüyor.

Volvo Modern ve Lüks Concept 26'yı tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobilin kontrolünü bırakmayı en çok istediğimiz zamanlar günlük işe gidiş geliş yolculuklarımız. Özellikle büyük şehirlerde bu saatler süren bir yolculuğa dönüşebiliyor. Bunu göz önünde bulunduran Volvo Concept 26'yı geliştirdi. Modelin ismi insanların günlük ev – iş arası yolculukta harcadıkları ortalama süre olan 26 dakikadan geliyor. Firmaya göre bu süre sıkışık trafikte otomobili idare etmeye çalışmak yerine daha anlamlı bir şey yaparak geçirilebilir. Volvo bu konseptle sürücülere seçme şansı ve özgürlük veriyor. Sürücü istediği zaman sürüş keyfini yaşayabiliyor, istediği zaman ise kontrolü otomobile bırakabiliyor.

 

Sürüş, Yaratıcılık, Dinlenme

Volvo İç Mekan Tasarımlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Robin Page yeni konseptle ilgili şunları söylüyor: “Tercih size kalmış. Araştırmamıza göre bazı insanlar yolculuk sürelerini otomobil kendi kendine giderken kreatif işler yaparak geçirmek istiyor, bazıları ise sadece geriye yaslanıp dinlenmek, müzik dinlemek ya da birşeyler izlemek istiyor. Otonom sürüş bütün bunları mümkün kılacak. Concept 26 otomobil deneyimini tamamen baştan yaratıyor”.

 

Concept 26 yeni bir patentli koltuk tasarımı üzerine şekillendirilmiş. Sürüş, Yaratıcılık ya da Dinlenme moduna göre koltuklar kendilerini ayarlayabiliyor. Bu üç modla konsept yeni ihtiyaçlara ve teknolojilere uyum sağlayabilen yeni bir otonom sürüş platformu yaratıyor.

 

Sürücü kontrolü otomobile devretmek istediğinde direksiyon geri çekiliyor, koltuk geriye doğru yatıyor ve büyük ekran multimedya özellikleriyle sürücünün otomobilde dilediği gibi zaman geçirebilmesini sağlıyor. Concept 26 otomobillerin iç kabinlerinde duyulan radikal değişiklik ihtiyacını karşılıyor ve sürücü ve yolcuların tam istedikleri gibi bir ortam sağlıyor.

Konsept günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelen teknolojiyi kullanarak otomobilde eğlenceden servis tanımlamalarına ve ötesine yeni bir olasılıklar paradigması açıyor. Aynı zamanda otonom sürüşün getireceği yeni iş fırsatları ve yüksek teknoloji iş birlikleri için mevcut devasa potansiyeli haber veriyor.

 

Volvo Ar-Ge'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Peter Martens “Otonom otomobillerin önümüzdeki yıllarda insanlara yaşatacağı zorlukları ve fırsatları anlamakta çok önemli aşamalar kaydettik. Mühendislik ve tasarıma esnek yaklaşımımız yeni ölçeklendirilebilir ürün mimarimiz sayesinde şekillendi, bu da konsepti kolayca gerçekliğe dönüştürebileceğimiz anlamına geliyor” diyor.

 

Güvenlik

2017 yılında İsveç'in Gothenburg kentinde gerçek müşterilerin tam otonom otomobillerden oluşan bir filoyu sürecekleri Volvo'nun devam eden Drive Me araştırma projesi, Volvo'nun otonom sürüş teknolojisinde lider olduğunu kanıtlıyor. Firma bu teknolojiyi güvenlik temeli üzerinde geliştiriyor.

 

Dr. Peter Martens bu konuda “Volvo otonom arabalarda güvenlik meselesini dile getiren ilk firmalardandır. Otomobil üreticilerinin tam otonom modda sürülen arabalarla ilgili sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Eğer üretici sorumluluk kabul etmezse bu geliştirdiği otonom teknolojinin güvenilir ve sağlam olmadığı anlamına gelecektir” diyor.

Son Güncelleme : 21 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo