1.4 Turbo Motorlu Elantra Los Angeles'da

Ototeknikveri     20 Kasım 2015 02:54

ABD'ye özel 1.4 Turbo Motorlu Hyundai Elantra, Los Angeles Auto Show'da tanıtıldı.

1.4 Turbo Motorlu Elantra Los Angeles'da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 Elantra iki ay önce tanıtılan Koreli kardeşi Avante ile çok benziyor. İki modeli sadece krom radyatör ızgarası ve LED gündüz sürüş ışıkları ayırıyor. 4.57 metre uzunluğundaki sedan ön yüzündeki hava perdeleri ve gövde altı kaplaması sayesinde 0.27 hava sürtünme katsayısına sahip. Yeni model selefinden sadece daha hafif olmakla kalmıyor aynı zamanda şasisi %53 ileri seviye yüksek dayanıklı çelik ile güçlendirilmiş, şu an piyasadaki modelde bu oran %21. Bu sayede burulma dayanıklılığı %29.5, bükülme dayanıklılığı %25.3 arttırılmış. Biniş deneyimi ve yol tutuşunda, gürültü azaltımında, dayanıklılık ve sürüş performansında gelişme sağlanmış.

 

Yeni model ile ilgili belki de en önemli haber 1.4 litre turboşarjlı Kappa GDI benzinli motor. 128 hp (94 kW) güç çıkışına sahip motorun tork değeri 211 Nm. Motor iki debriyajlı yedi kademe otomatik vites ile birlikte çalışıyor. Hyundai yeni modelin yakıt tüketiminin 8.1 litre/100 km olacağını söylüyor.

 

Modelle birlikte ayrıca 2.0 litre Atkinson döngüsü tipi doğal emişli motor seçeneği de sunulacak. Bu motor 147 hp (108 kW) gücünde ve 179 Nm tork değerine sahip ve 6 kademe manuel ya da 6 kademe otomatik vitesle sunuluyor.

 

Modelin standart donanımı elektronik stabilite kontrolü, otomobil stabilite yönetimi, çekiş kontrolü, ABS, sürücü diz hava yastığı ve lastik basıncı izleme sistemini kapsıyor. Opsiyonel olarak müşteriler şerit koruma asistanı, kör nokta tespiti, arka çapraz trafik uyarısı, şerit değiştirme asistanı ve arka kamerası da sipariş edebiliyor.

Son Güncelleme : 21 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo