Yeni 2016 VW Tiguan Donanım Özellikleri

Ototeknikveri     22 Kasım 2015 11:54

Yeni jenerasyon 2016 Volkswagen Tiguan'da sunulan sürüş yardımı, kullanım kolaylığı, multimedya sistemleri ve ağ bağlantıları

Yeni 2016 VW Tiguan Donanım Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektronik mükemmellik. Yeni Tiguan sunduğu zengin inovasyonlar ile dünyanın en ileri A-SUV'lerinden birisi. Bu inovasyonlar otomobilin güvenliğini, kullanım kolaylığını, multimedya özelliklerini ve dinamizmini geliştiriyor. 12.3 inç Active Info ekran (beş farklı bilgilendirme profili ile tüm dijital kontrol araçlarını içeren interaktif ekran) ve ön cama yansıtılan sürücü göz hizasında özel bilgilendirme ekranı Volkswagen SUV'de ilk kez yer alıyor. Bu teknolojiler sürücünün kullanım deneyimini ve bilgi alma kanallarını geliştiriyor, yeni yollar açıyor. Otomobilin güvenliği, kullanım kolaylığı ve bağlanabilirliği bir dizi koruyucu asistan sistemler, multimedya sistemleri, inovatif kullanım kolaylığı özellikleri ve geliştirilmiş bağlantı yetenekleriyle de yeni bir seviyeye yükseltilmiş. Tiguan sahipleri için online hizmetler ve Android ya da Apple mobil cihazların otomobile entegrasyonu çocuk oyuncağı. 

 

Daha fazla güvenlik için asistan sistemler. Temel (Trendline) versiyondaki yeni standart sistemler arasında Front Assist çevre takip sistemi, şehir içi acil fren ve yaya takibi ve aktif kaput özelliği de bulunuyor. Lane Assist şeritten ayrılma uyarısı sistemi de standart özelliklerden. Güvenlik donanımı olarak otomobilde yedi hava yastığı ve sürücü tarafında diz hava yastığı da bulunuyor. Tüm MQB platformu üzerine inşa edilmiş arabaların ortak özelliği kaza sonrası otomatik fren özelliği de zincirleme kazaları önleyen kritik bir sistem olarak yeni Tiguan'ın özelliklerinden birisi. Comfortline donanım seviyesinde sürücü uyarı sistemi de yer alıyor.

En üst donanım seviyesi olan Highline ise uyumlanabilir seyir kontrolü (ACC) ile donatılmış. Bu sistem radar temelli kontrol sayesinde koşullara göre otomobilin hızlanmasını ya da fren yapmasını sağlarken trafikte öndeki araçlarla güvenli mesafeyi de koruyor. DSG vites kullanılırsa ACC'nin yanı sıra yoğun trafik asistanı da geliyor. Bu sistem dur kalklı sıkışık trafikte kolaylık sağlıyor. Aktif ve pasif güvenlik anlamında yardım sağlayan diğer Tiguan sistemleri arasında opsiyonel şerit değiştirme asistanı, kaza riskini sezerek emniyet kemerini ayarlayan, camları ve tanavı kapatan proaktif yolcu koruma sistemi, otomatik fren yapabilen acil durum asistanı, dört kamera ile 360 derece görüntü sağlayan ve özellikle off-road sürüşlerde fayda sağlayan Area View yer alıyor.

 

Kullanım kolaylığı sistemleri araba içerisinde yaşamı daha ideal hale getiriyor. Volkswagen ikinci nesil Tiguan'da yeni 3 bölgeli otomatik klima kontrol sistemi sunuyor. Ayrı bir kontrol paneli arka kısımdaki yolcular için bağımsız klima ayarları yapma şansı sunuyor. Yeni Climatronic özelliği hava kalitesini sensör ve aktif biyogenetik filtre sayesinde sürekli üst seviyede tutuyor ve allerjenler, küf ve mantar gibi kirletici unsurların otomobile girişini önlüyor. Bu teknoloji dünyada bir ilk ve sadece Volkswagen tarafından kullanılıyor. 

Yeniden tasarlanan koltuklar hafızalı ayarları ile sürücü ve yolcu bölümlerinde konforu arttırıyor. Yeni ergoActive sürücü ve ön yolcu koltukları elektrikli 4 ayrı ayar, bel desteği ve masaj fonksiyonu ile konforu mükemmel seviyeye çekiyor. Sınıfında en geniş panoramik açılabilir tavanlardan birisi de 870 mm x 1364 mm boyutları ile yeni Tiguan'da. Entegre ambiyans aydınlatması da eklenince yolculuklar çok daha keyifli hale geliyor. İdeal konfor ve kullanım kolaylığını sağlayan özellikler arasında ayak hareketi ile otomatik açılıp kapanabilen bagaj kapağı, direksiyon ısıtması ve daha hassas sürüş sağlayan elektromekanik direksiyon da yer alıyor.

 

Multimedya sistemleri internete bağlanıyor. Trendline donanım versiyonunda Tiguan standart olarak 5.0 inç siyah beyaz dokunmatik ekranlı Composition Touch radyo sistemi ile geliyor. Tiguan Comfortline ve Highline, 5.0 inç renkli dokunmatik ekranlı Composition Colour radyo sistemine sahip. Composition Media 8.0 inç renkli dokunmatik ekranlı radyo sistemi de mevcut. Diğer seçenekler arasında Discover Media ve Discover Pro radyo navigasyon sistemleri (her ikisi de 8.0 inç ekrana sahip) de bulunuyor. Tüm bu sistemler ikinci nesil modüler multimedya matriksinin (MIB II) parçası.

Bağlanabilirlik. MIB II Tiguan'ı günümüzün Apple ve Android akıllı telefonlarına App Connect aracılığı ile entegre edecek uygun koşulları sağlıyor. MirrorLink™ ile birlikte, App Connect ayrıca CarPlay™ (Apple) ve Android Auto™ (Google) sistemlerini de multimedya sistemine entegre ediyor. Medya kontrol uygulaması Volkswagen'i multimedya sisteminde tabletler için ayrı bir arayüz sunan ilk üretici yapıyor. Online Volkswagen hizmeri Guide & Inform ise kullanıcılara en yeni trafik durumu bilgilerine, çevredeki otopark, benzin istasyonu gibi noktalara hatta yakıt fiyatlarına ulaşma şansı sunuyor. İlk kez, Volkswagen Security & Service online hizmetini de sunuyor. Bu hizmet çok çeşitli durumlarda araç içinden bir çağrı merkezi aracılığı ile yardım istemeye olanak tanıyor. Yol yardımı çağrısı, otomatik kaza bildirimi, servis takvimi ve bakım için servisten randevu alma, araç durum raporu gibi özellikler Security & Service kapsamında. Seçilen pakete göre, akıllı telefondan araç durum bilgisi, park lokasyonu öğrenme ya da park halindeki aracı ısıtma gibi fonksiyonlara da ulaşılabiliyor. 

 

Yeni Tiguan'ın dikkat çeken yanlarından birisi de akıllı telefonu otomobil ile entegre eden yeni tasarlanmış inovatif arayüz. Özel kutu sayesinde telefon şarj edilebiliyor ve otomobilin dışındaki antene endüktif olarak kablosuz bağlanabiliyor (QI standartına göre). 

Son Güncelleme : 22 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir56137 tiguan highline standart donanımı bomboş bir araç..Diğer markalarda standart olan bir çok özellik tiguan highline de opsiyon olarak satılıyor. Doğuş ülkemiz insanına çok paraya boş araba satıyor!!

    16 01 2018 04:11 Yanıtla Beğen (5) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo