Volvo ve Microsoft'tan İşbirliği; HoloLens

Ototeknikveri     22 Kasım 2015 09:14

Lüks otomobil üreticisi Volvo yazılım dünyasının lideri Microsoft ile birlikte çalışarak yeni nesil otomotiv teknolojileri geliştirecek.

Volvo ve Microsoft'tan İşbirliği; HoloLens
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki firma yaptıkları açıklamada dünyanın ilk holografik bilgisayarı HoloLens'in otomotiv sektöründe ürünlerin müşterilere tanıtımı ve satışında da kullanımı için çalışmalar yürüteceklerini belirttiler. İki firma arasındaki işbirliği otonom sürüş teknolojileri ve birbirine kablosuz olarak bağlı otomobillerden toplanan verilerin kullanılmasıyla oluşturulacak yeni hizmetleri de kapsayabilir. İki firmanın açıklaması HoloLens sunumuyla birlikte Microsoft'un ABD'nin Redmond kentindeki genel merkezinde yapıldı. Sunumda müşterilerin gelecekte satın alacakları arabayı nasıl üç boyutlu olarak görüntüleyip seçebilecekleri gösterildi. HoloLens tarafından kullanılan teknoloji “karışık gerçeklik” olarak tarif ediliyor, bilgisayar görüntüleri gerçeğe çok yakın üç boyutlu hologramlar olarak aktarıyor.

 

Volvo Pazarlama'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Björn Annwall, HoloLens ile ilgili şunları söylüyor: “HoloLens müşterilere gerçeğe çok yakın bir deneyim sunuyor. Karışık gerçeklik teknolojisi ile, satın almak istediğiniz otomobilin örneğin renklerini, tekerleklerini ve diğer özelliklerini deneyerek ve çok net bir şekilde anlayarak seçebiliyorsunuz”.

Annwall, HoloLens teknolojisinin geleneksel satış ortamına çok iyi bir alternatif sunarak bayilere de esneklik ve özgürlük şansı verdiğini belirtiyor. Örneğin bir bayi ülke genelinde otomobil modellerini yanında taşımasına gerek olmadan tura çıkarak HoloLens ile gittiği her yerde müşterilerin ürünleri gerçeğe çok yakın şekilde deneyebilmelerini sağlayabilecek. Böylece bayiler çok daha geniş kitlelere, çok çeşitli mekanlarda ulaşabilecek.

 

Basın açıklaması için yapılan etkinlikte gazetecilere Volvo'nun yeni S90 lüks salon otomobilini HoloLens ile deneme olanağı da sunuldu. Model Ocak ayında Detroit Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

 

Karışık gerçeklik teknolojisi müşteri ile otomobil arasındaki ilişkiyi tamamen dönüştürecek. Microsoft HoloLens projesinin direktörü Scott Erickson Volvo ile yaptıkları işbirliği hakkında şunları söylüyor: “Volvo ile yaptığımız işbirliğinden çok heyecan duyuyoruz. Otomobil tasarımı ve satın alma süreci ile ilgili meydana getireceğimiz yeni olasılıklar sektörde çığır açacak. Teknoloji ile insan odaklı tasarımın buluştuğu bu nokta bizi çok heyecanlandırıyor”.

Microsoft ve Volvo işbirliğinin yansıyacağı en önemli alanlardan birisi otonom sürüş teknolojileri oalcak. Volvo bu alanda sektörün liderlerinden bitisi. Drive-Me isimli bir projeye sahip Volvo bu proje ile 2017 yılında İsveç'in Gothenburg kentinin sokaklarında 100 otonom otomobille gösteri yapmayı planlıyor. Bu etkinlik dünyanın en büyük otonom sürüş deneyi olacak.

 

İşbirliğinin uygulanacağı alanlardan birisi de otomobillerden toplanan verilerin sürüş deneyimini ve güvenliği geliştirmek için kullanılması olacak.

 

Volvo Başkan Yardımcısı Klas Bendrik mobilitenin geleceğini Microsoft ile birlikte yönlendirecekleri için çok mutlu olduklarını belirterek “Teknoloji bize daha sürdürebilir ve trafik kazalarının yaşanmadığı bir gelecek sunabilir, bunun yanı sıra müşterilerimiz ve tüm toplum için de yeni faydalar elde edebiliriz. Microsoft ile birlikte bu alanda öncülük yapmak istiyoruz” diyor.  

Son Güncelleme : 23 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo