Volvo S90'dan İpucu

Ototeknikveri     22 Kasım 2015 10:06

Volvo prömiyeri Ocak ayında Detroit Motor Show'da yapılacak 2016 S90 modeli için ipucu oyununu başlattı.

Volvo S90'dan İpucu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha önce yeni Volvo S90 modelinin ölçeklendirilmiş maketlerinden çok sayıda fotoğraf internete sızmış ve böylece otomobilin dış tasarımı resmi olmasa da göülebimişti. Buna rağmen Volvo ipucu görselleri yayınlamaktan geri durmuyor. Eskiyen S80 modelinin yerini alması beklenen yeni S90, İsveç'in Alman E-Class/5 Serisi/A6 üçlüsüne cevabı olacak ve ikinci nesil XC90'dan aldığı yenilikçi tasarım özellikleriyle kalabalıklar arasından sıyrılacak. Lüks sedan Thor's Hammer LED gündüz sürüş ışıkları, çıkıntılı ön panjur, geniş C şekilli arka lambalar ve bagaj kapağında büyük bir Volvo logosu ile karşımıza çıkacak. Şık tavan çizgisi gelecek yıllarda S100 modeli çıkana kadar Volvo'nun amiral gemisi olacak model için elegan bir profili mümkün kılıyor.

 

S80'den daha büyük olacak model SPA platformuna geçiş nedeniyle aynı zamanda daha hafif. Büyük motorlar kullanılması beklenmiyor. Ana hedefi verimlilik olan Volvo dört silindirli motorlar seçmiş. En üst donanım seviyesinde tıpkı XC90 T8 çift motorlu plug-in hibrit modelde olduğu gibi 400 hp çıkış gücünde bir hibrit sistem yer alacak.

 

Bagaj kapasitesi daha yüksek bir Volvo V90 station versiyon da 2016 yılında tanıtılacak. Bu versiyonun da maket görüntüleri ortaya çıkmıştı. Orta boy ikili XC90'ın elegan iç kabinini devam ettirecek, sadece hava girişleri ve döşemelerde bazı ufak değişiklikler olacak. Uzatılmış aks açıklığı sayesinde daha fazla bacak boşluğu ve daha geniş alan sağlanacak.

 

Volvo S90 modelinin dünya prömiyeri Ocak ayında 2016'nın ilk otomobil fuarı olacak Detroit Motor Show'da (NAIAS) yapılacak.

Son Güncelleme : 23 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo