Renault Talisman Motor Özellikleri

Ototeknikveri     30 Kasım 2015 10:17

Yeni Renault Talisman yüksek verimli dizel ve benzinli motorları ile dikkat çekiyor.

Renault Talisman Motor Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

TALISMAN verimli, yüksek performanslı motorlarla donatıldı. TALISMAN’da sunulan motorlar arasında Energy dCi 160 ve Energy dCi 130 dizel motorlar bulunuyor. Bu yeni D sedan otomobilin hava sürtünme katsayısı (Cd) 0.27 gibi düşük bir seviyede. Tüm TALISMAN motorları motor imalatçısı olan Renault’nun özellikle de Formula 1’deki bilgi ve uzmanlığından istifade ediyor. Doğrudan benzin enjeksiyonu ve çelik pistonlar gibi yeni teknolojiler sunan TALISMAN motorları sürüş keyfi ve düşük yakıt tüketimi sunuyor. Üç dizel motor Euro6 emisyon yönetmeliği ile uyumlu.

 

Talisman Türkiye pazarında 3 farklı dizel motor seçeneği ile pazara sunuluyor olacak. 
*    1.5 dCi 110 bg (manuel & EDC) 
*    1.6 dCi 130 bg (manuel & EDC)
*    1.6 dCi 160 bg (EDC)

 

Ekonomik ve verimli
ENERGY dCi 110: 110bg ve 260Nm tork 1,750 d/d’den itibaren elde ediliyor. NEDC döngüsünde yakıt tüketimi sadece 3.6 litre/100km, olup, bunun CO2 olarak karşılığı 95g/km’dir. Bu da sınıfının en iyi verimlilik düzeyi anlamına geliyor. 190km/s azami hızı (yasal durumlarda). Motorun performansını ortaya koyarken, düşük yakıt tüketimi onun verimli yönünü ortaya koyuyor. Bu motor 6 vitesli düz vites kutusuyla sunuluyor.

 

Keyif ve verimlilik  
Energy dCi 130: 130bg ve 320Nm tork 1,750 d/d’den itibaren elde ediliyor. Cömertliği ve verimliliği ile bilinen söz konusu motor altı vitesli düz vites kutusu ile sunuluyor. (6-vitesli EDC vites kutusu ileri bir tarihte satışa sunulacak). Yüksek performansına rağmen yakıt tüketimi sadece 3.9 litre/100km düzeyinde (102g/km CO )*. Bu değerler sayesinde çok kilometre yapan sürücülerin gözdesi durumunda.

 

Esnek ve tepkili
Energy dCi 160 EDC Twin Turbo:
160bg ve 380Nm tork 1,750 d/d’den itibaren elde ediliyor. Bu dizel motor Renault’nun Twin-Turbo teknolojisinden istifade ediyor. Bu düşük ataletli turbo motor sayesinde düşük devirlerde bile seri kalkışlar ve hızlı tepkiler elde etmek mümkün oluyor. Böylelikle iki litrelik bir motordan beklenecek şekilde düşük devirlerde yüksek tork elde edilebiliyor (265Nm tork 1,250 d/d’den itibaren). Bu motor Renault müşterileri tarafından performansı ve günlük kullanıma uygunluğu nedeniyle takdir edilen altı vitesli otomatik EDC vites kutusu ile eşleştirildi. EDC vites kutusu sürücünün ihtiyaçlarına bağlı olarak vitesi hassas bir şekilde yükseltiyor veya düşürüyor. Söz konusu motor/vites kutusu kombinasyonuyla TALISMAN, pazarda lider olan bir sürüş zevki ve yakıt ekonomisi sunuyor. 80’den 120km/s’ye hızlanma altıncı vi teste sadece 8,3 saniye sürüyor. Sadece 4,4 litre/100km’ lik yakıt tüketimi ise 115g/km** CO 2 salımına denk geliyor. TALISMAN’daki bütün dizel motorlarda NOx ve partikül filtreleri bulunuyor. Sahip oldukları LNT teknolojisi sayesinde bakım gerektirmiyorlar.

Son Güncelleme : 30 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo