Yeni 2016 Nissan Navara Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     01 Aralık 2015 08:46

Nissan yeni kasa NP300 Navara pikap modelinin tüm detaylarını yayınladı. Crossover özelliklerine de sahip olan yeni Navara 2016 'da Türkiye'de satışa çıkacak.

Yeni 2016 Nissan Navara Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Nissan NP300 Navara bir tonluk pikap sektöründe çığır açıyor, Nissan'ın crossover liderliği ile güçlü ve akıllıca tasarlanmış pikaplar üretmekteki 80 yıllık tecrübesini biraraya getiriyor. Yeni beş linkli arka süspansiyon, off-road yeteneğinden ödün vermeden crossover stili sürüş tecrübesi sunuyor. Sektör için yeni teknolojiler ve çevre görüntüsü monitörü, acil freni, NissanConnect 7” uydu navigasyon ve LED farlar gibi yüksek kaliteli donanım dikkat çekiyor. Yeni dış cephe ve iç kabin tasarımı crossover kalitesi ile performans ve konfor için geliştirilmiş. Yeni 2.3 litre dCi motor gelişmiş performans, yakıt ekonomisi ve düşük emisyon sunuyor. Etkileyici çekiş ve yük kapasitesi. Geniş aksesuar seçenekleri ve donanım seviyeleri ile esnek araçlar. Sınıfında lider 5 yıl 160 bin kilometre üretici garantisi.

 

Yeni model geliştirilirken konfor ve kalite arttırıldı, off-road yeteneklerinden de ödün verilmedi. Dayanıklılık ve yüksek yükleme kapasitesine özellikle önem verildi. Yeni model güçlü ve sağlam bir şasiye sahip olmasının yanı sıra, sürüş ve kullanım kolaylıklarını daha da arttıran mühendislik özellikleri sunuyor. Sınıf lideri Qashqai, X-Trail ve Juke gibi otomobillerle aynı Crossover DNA'sını paylaşan yeni NP300 Navara binek otomobil benzeri kalite, stil, konfor ve lüks sunuyor, pikap piyasasında ilk kez kullanılan teknolojilerle geliyor.

 

Aracın 160 bin kilometre 5 yıllık üretici garantisi de sınıfında bir ilk. Müşterilerin içinin rahat olmasını sağlayan bu garanti ayrıca modelin kalitesinin bir kanıtı niteliğinde.

Sürüş konforu ve yol tutuşu

Gelişmiş kalite ve Crossover stili bir sürüş deneyimi NP300 Navara'nın geliştirilmesinde önemli özelliklerden. Bu özellikleri off-road yeteneğinden ödün vermeden başarmak için Nissan iki kabinli modelde yeni bir helezon yaylı beş linkli arka süspansiyon sistemi kullandı. Sistem biniş konforunu ciddi ölçüde arttırırken yol tutuşunu da geliştiriyor. İlave bir fayda olarak bu sistem öncekinedn 20 kg daha hafif.

 

Tek kabinli versiyon ise yaprak yaylı süspansiyon sisteminin güncellenmiş bir haline sahip. Güncellenmiş süspansiyon öncekinden 7 kg daha hafif, aynı zamanda arka tekerlek yaklaşma açısında %3.1 gelişme sağlıyor ve yol gürültüsünü azaltıyor.

 

Yeni NP300 Navara'nın revize edilmiş arka süspansiyon tasarımları aynı zamanda gelişmiş manevra kabiliyeti sunuyor. Aks açıklığındaki 50 mm azalma ile yeni nesil model 12.4 metre dönüş çapına sahip.

Teknoloji

Yeni NP300 Navara bir dizi yeni araç içi teknoloji ile geliyor. Konfor ve güvenlik teknolojilerini sahiplenmekte biraz yavaş kalan pikap sektöründe Navara ulaşılabilir fiyatlı araç içi teknolojileriyle çığır açıyor. Çevre görüntüsü monitörü (AVM) ve acil durum freni (FEB) -her ikisi de önemli Crossover özellikleri- pikap piyasasında ilk kez ve sadece Navara'da yer alıyor ve müşterilere pikap araçlarda daha önce görülmemiş gelişmişlikte bir teknoloji sunuyor.

 

Navara için yeni bir özellik de daha güvenli bir sürüş sağlayan elektronik kilitli diferansiyel (eLSD). Bu ileri teknoloji sistem sürekli tekerlek hızını takip eden fren sensörleri kullanıyor, eğer akstaki bir tekerleğin diğerinden daha hızlı döndüğü tespit edilirse fren baskısı uygulanarak hızlı tekerlek yavaşlatılıyor. Sonuç olarak gelişmiş çekiş, viraj alma dengesi ve güvenli sağlanıyor.

 

Diğer güvenlik ve kullanım kolaylığı özellikleri arasında seyir kontrolü, iniş kontrolü (HDC) ve yokuş kontrolü (HSA), anahtarsız giriş, arka kamera ve park sensörleri bulunuyor ve bu sistemlerin hepsi NP300 Navara sahiplerinin spesifik ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiş.

Tasarım – Crossover stili efsanevi Nissan pratikliği ile birleşiyor

Nissan'ın tasarımdaki öncü yaklaşımı binek arabalar piyasasını değiştirdi, yeni standartlar getirdi ve crossover fonksiyonelliği ve stilini şekillendirdi. Cesur tasarım, lüks kalite ve sıradışı fonksiyonelliğe olan bu tutku yeni NP300 Navara modelinin de her bir bileşeninde görülüyor ve modeli pikap sektörünün en etkileyici seçeneklerinden birisi haline getiriyor.

 

Avrupa piyasasındaki spesifik ihtiyaçlar ve tercihler için tasarlanan ve Nissan'ın Barcelona'daki fabrikasında üretilen NP300 Navara hem King Cab (tek kabin) hem de çift kabin versiyonunda güçlü ve sportif bir stil sunuyor. Girintili ve çıkıntılı yüzeylerin birlikteliği dinamik ve cüretkar bir görünüm ortaya çıkartıyor. Nissan'ın imzası V-motion ön panjur ve bumerang şekilli LED gündüz sürüş ışıkları özgün Nissan stilini yansıtıyor.

Nissan'ın NP300 Navara'daki ödünsüz yaklaşımı yeni modelde bugüne kadar bir pikap için yaratılmış en bütünlüklü aerodinamik paketlerinden birisi ile sonuçlanmış. Tasarımın her kısmı üzerinde öncekinden %3.6 daha düşük hava sürtünme katsayısı elde etmek için titizlikle çalışılmış. Bu ciddi gelişme kasa ile kabinin buluştuğu yerde daha iyi bir hava akışı sağlayan esnek kabin ve kasa izolasyonu gibi bir dizi akıllı tasarım özellikleri ile mümkün kılınmış. Ön kısımda yeni bir kaput izolasyonu ve ön spoyler, arkada ise yeni bir bagaj kapağı spoyleri otomobilin üzerinde ve etrafına akan havayı kontrol ediyor ve yönlendiriyor.

Tamamen yeniden tasarlanmış iç kabin birinci sınıf biniş deneyimi sunuyor, kabinin her bir elementi mümkün olan en iyi kalite, konfor, alan genişliği ve pratik kullanım için optimize edilmiş.

 

Kontrol paneli de baştan sona yeniden tasarlanan kısımlar arasında, yeni görünüm kabine daha ferah bir hava katıyor. Ön koltuklardaki omurga desteği ergonomiyi geliştiriyor ve konsantrasyonu arttırıyor. Koltuklarda NASA'nın yorgunluğu azaltan teknolojisinden esinlenilmiş.

Yeni modelin diğer özellikleri arasında iki bölgeli dijital klima kontrolü, yeni arka kompartman havalandırması ve arka koltuk tasarımı da bulunuyor. Bu sayede yolcular için de daha konforlu bir yolculuk ortamı yaratılıyor.

 

Motorlar ve şanzımanlar

Yeni nesil Navara iki ya da dört çekişli sürüş sistemi seçenekleri ve standart altı kademe manuel ya da yedi kademe otomatik vites seçenekleriyle sunulacak. Navara'nın yeni 2.3 litre dCi motoru yerini aldığı motordan %24 daha verimli ve sınıfın en temiz ve ekonomik seçeneği. İki güç çıkışı seçeneği sunan motor 160 hp ya da 190 hp güç çıkışına sahip. En üst donanım seviyesinde bu segmentte Nissan için ilk kez çift turboşarj teknolojisi sunuluyor. Yakıt ekonomisindeki önemli kazanımlar sayesinde araç sahipleri çok düşük işletim maliyetlerinden ve düşük CO2 emisyonlarından faydalanabilecek. Yeni NP300 Navara sahipleri ortalama 3 yıl/60 bin kilometrede yakıt masraflarında 1500 Euro'ya kadar bir tasarruf sağlayabilecekler.

Dört çekişli sürüş sistemi

Yeni NP300 Navara yolda olduğu kadar off-road alanlarda da oldukça yetenekli. Dört çekişli sürüş sistemi önceki neslin zorlu arazilerdeki sağlam çekiş gücü üzerine inşa edilmiş. Sistem kontrol panelinden elektrik olarak açılabiliyor ya da kapatılabiliyor. En iyi ekonomi ve yol tutuşu için sürücüler normal yollarda iki çekişli sistemde kalabiliyor. Off-road şartlarında saatte 100 kilometre hıza kadar ise 4HI modu seçilebiliyor. NP300 Navara'nın dikkat çekici off-road özellikleri arasında düşük devirlerde çalışabilmesi de var. Aracın dik ve kaygan yüzeylerde sürülebilmesini kolaylaştırmak için 4LO modu tekerleklere daha da fazla tork sağlıyor. Zorlu off-road koşulları için bir mekanik diferansiyel kilidi de mevcut.

Dört çekişli modellerde ayrıca iniş kontrolü (HDC) özelliği de standart olarak bulunuyor. Orta konsoldaki bir butonla aktive edilebilen sistem bir dizi sensör kullanarak tekerleklerdeki kaymayı ve çekişi ölçüyor, hızı otomatik olarak ayarlıyor, fren basıncı uyguluyor ve böylece eğimli yollarda kontrollü bir iniş sağlıyor. Sürücüler hafifçe gaza basarak iniş esnasında hızı arttırabiliyor.

 

Yokuş asistanı (HSA) ise Nissan'ın crossover modellerde öncülüğünü yaptığı bir başka özellik. Sistem NP300 Navara'nın spesifik ihtiyaçları ve yükleme kapasitesi için uyarlanmış, sürücülere ağır treylerler çekerken bile büyük iç rahatlığı sağlıyor. HSA fren uygulayarak yokuşlarda aracın geriye doğru yuvarlanmasını önlüyor, çıkışın ardından 2-3 saniye içinde otomatik olarak devre dışı kalıyor.

Taşıma kapasitesi ve çekiş

NP300 Navara'nın yük kapasitesi ve çekiş yeteneği geliştirilmiş. 1 tondan fazla yük kapasitesine sahip kamyonet, 3500 kg çekme kapasitesi ile de etkileyici. Yeni NP300 Navara en zorlu işler için hazır.

 

Aracın kasası Nissan'ın dikkat çekici inovasyonlarından C-Channel yükleme sistemine sahip. Sistem sayesinde araç sahipleri en kırılgan yüklerini dahi güvenle taşıyabiliyor. Aynı zamanda alışılmadık şekillere sahip objeler de rahatlıkla sabitlenebiliyor ve güven içinde taşınabiliyor.

 

Yeni iki kabinli versiyonun kasası önceki modelden 67 mm daha uzun. Kasanın toplam uzunluğu 1578 mm ile sektörün en iyisi. Kral kabin versiyonun kasası ise 1788 mm uzunluğunda.

   

Donanım seviyeleri

Yeni NP300 Navara serisi Avrupa pazarında dört donanım seviyesine sahip: Visia, Acenta, N-Connecta ve Tekna. Tüm modeller yedi hava yastığı, elektronik fren diferansiyeli, yokuş asistanı gibi off-road yardım sistemleri ve elektrikli pencerelere sahip.

 

Aksesuarlar

Nissan sektördeki tarihi boyunca araç sahiplerinin araçlarını nasıl kullandıklarına dair çok iyi bilgi edindi ve bu tecrübesini aksesuarlara da yansıtıyor. Tam 125 aksesuara yer verilen yeni modeldeki aksesuarlar araç sahiplerine araçlarını mükemmel şekilde kişiselleştirme imkanı sunuyor. NP300 Navara aksesuarları çeki demiri gibi olmazsa olmazları da içeriyor. Kasada daha güvenli yük taşımayı sağlayan aksesuarların yanı sıra kasa için yeni tasarımlı açılabilir kasa tavanı da yükler için koruma ve güvenlik sağlıyor. Aracının görüşünü daha da kişiselleştirmek isteyen müşteriler için Nissan alaşım jantlar, yan raylar ve krom aksesuarlar gibi stil aksesuarları da sunuyor.

 

Nissan Avrupa Hafif Ticari Araçlar Direktörü Ponz Pandikuthira yeni Navara için şunları söyledi: “1935'te ilk pikapımızı ürettiğimizden bu yana 180 ülkede 14 milyondan fazla müşteri bazen en zorlu koşullarda ailelerini, iş arkadaşlarını ve yüklerini taşımak için Nissan pikaplara güvendi. Nissan pikaplar pek çok esnafa ve tüccara önemli ve güvenilir bir iş ortağı oldu. Yeni nesil Nissan NP300 Navara'yı geliştirirken bu zengin tecrübeyi ve müşteri geri bildirimlerini değerlendirdik. Yeni Navara performans, kalite, kullanım kolaylığı ve işletme maliyetleri açısından sektörde çığır açıyor”.

 

Yeni NP300 Navara düşük işletim maliyeti ve etkileyici performans, güvenlik, teknoloji, konfor ve kullanım kolaylığı özellikleri ile hem iş hem de günlük yaşam için ideal partner.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo