2016 VW Tiguan Motor Özellikleri ve 4Motion Sistemi

Ototeknikveri     01 Aralık 2015 09:31

Yeni kasa 2016 Volkswagen Tiguan dört benzinli ve dört dizel motor seçeneğine sahip olacak. Yeni VW Tiguan'da 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi de sunulacak.

2016 VW Tiguan Motor Özellikleri ve 4Motion Sistemi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dört benzinli, dört dizel motor. Toplam sekiz Euro-6 uyumlu motor seçeneği ile farklı donanım konfigürasyonları uygulanabiliyor. Bu sınıfta, Volkswagen tarafından bir turboşarj, direkt enjeksiyon, start-stop sistemi ve akü rejenerasyonu standart olarak sunuluyor. Dört benzinli motor (TSI) 92 kw/125 PS, 110 kW/150 PS, 132 kW / 180 PS ve 162 kW / 220 PS güce sahip. Dört dizel motorun (TDI) güç çıkışları ise şöyle: 85 kW / 115 PS, 110 kW / 150 PS, 140 kW / 190 PS ve 176 kW / 240 PS. Yeni Tiguan'ın temel motorları önden çekişli sürüş sistemi ile çıkıyor. Tüm diğer Tiguan versiyonları ise standart ya da opsiyonel olarak dört çekişli sürüş sistemine sahip. Önceki modelin Euro-5 motorları ile karşılaştırıldığında, yeni Tiguan'daki dört silindirli motorlar %24 daha fazla yakıt tasarruflu. Önceki modelin Euro-6 motorlara sahip versiyonu ile kıyaslandığında ise yeni modeldeki motorlar %10 daha fazla yakıt tasarruflu.

240 PS'ye kadar çıkan motor gücü. İkinci nesil Tiguan'ın en iddialı yönlerinden biri genişletilmiş sürüş sistemi matriksi. Bu yıl Volkswagen önceki modelin motorlarını zaten Euro-6 motorlarla yenilemişti. Yeni modelde benzinli ve dizel motorlar daha da büyük ilerleme sağlıyor. En yüksek güce sahip TSI motor önceden 150 PS değerindeyken şimdi seri 180 ve 220 PS güçlerinde iki adet 2.0 litre motorla genişletildi. Dizel motorlarda da büyük gelişme var. En güçlü TDI'ın güç çıkışı 184 PS'den 190 PS'ye çıkartıldı. En üst seviye motor ise yeni geliştirilen 2.0 TDI. Bu motor 240 PS gücünde, biturbo şarjlı ve 2500 bar enjeksiyon basıncına sahip. 88 kW/120 PS litre başı silindir hacmi ile 2.0 TDI A-SUV segmentinde en yüksek güce sahip motorlardan birisi. 

Dört çekişli sürüş - 4MOTION

Sistematik dört çekişli sürüş. Tiguan sürücüleri iş ya da kişisel amaçlarla güvenli bir şekilde off-road sürüş yapabilme olanağını seviyor. Ek olarak, dört çekişli sürüş sistemi kötü hava koşullarında da ekstra güvenlik sağlıyor. Volkswagen yeni Tiguan'da yüksek verimlilikli 4MOTION dört çekişli sürüş sistemine seçilen motora bağlı olarak standart ya da opsiyonel şekilde yer veriyor. Tüm Tiguan 4MOTION versiyonlarının yerden yüksekliği 11 mm daha fazla (189 mm yerine 200 mm). Ayrıca, Tiguan off-road sürüşe özel ön kısım ile de sipariş edilebiliyor. Bu versiyonda yaklaşma açısı 18.3 derece yerine 25.6 derece. Uzaklaşma açısı ise arkada 24.7 derece. Yeni ve özel geliştirilmiş 4MOTION Active Control butonu dört farklı modda off-road sürüş sunuyor. Aracın ön kısmının on-road ya da off-road için olmasından bağımsız şekilde, yeni Tiguan 2500 kilograma kadar olan devasa treyler yüklerini kaldırabilecek şekilde tasarlanmış.

   

4MOTION dört çekişli sürüş sistemi beşinci nesil Haldex kaplin ile çalışıyor. Sistem torku dört tekerleğe de kayma olmadan aktif şekilde dağıtıyor. Normal sürüşte, sadece ön tekerlekler çalışır ve yakıt tasarruf edilir. Ancak çekiş kaybı riski oluştuğu zaman saniyeden kısa bir sürede arka aks devreye girer. Haldex kaplin ve elektronik stabilite kontrolü sistemine entegre edilmiş elektronik diferansiyel kilidi ile ise, dört tekerlek de kontrol edilerek aracın stabil kalması sağlanıyor.

 

4MOTION Active Control. Sezgisel şekilde çalışan 4MOTION Active Control butonu orta konsolda yer alıyor. Sürücü butonu dört yüksek seviye modu aktive etmek ve çeşitli menüleri açmak için kullanabiliyor. Sürücü butonu sola çevirdiğinde Onroad ya da Kar modlarından birisi aktive edilebiliyor. Sağa çevrildiğinde ise iki off-road profilinden birisi yani otomatik off-road ya da kişiselleştirilmiş off-road modu seçilebiliyor. Off-road modda 4MOTION Active Control sürücülere asistan sistemleri saniyeler içinde açıp kapatma ve acil durumlarda kısa sürede güvenliği sağlama imkanı sunuyor. Kar modunda ise kış meteorolojik koşullarında, örneğin kayak sporu yapılan bölgelerde güvenli sürüş sağlanabiliyor.

Son Güncelleme : 01 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo