PSA Peugeot Citroen ve Toyota İşbirliğinde Yeni Aşama

Ototeknikveri     02 Aralık 2015 02:07

PSA Peugeot Citroen ve Toyota Motor Avrupa (TME) yeni Citroen Spacetourer, Peugeot Traveller ve Toyota Proace modellerini tanıttı.

PSA Peugeot Citroen ve Toyota İşbirliğinde Yeni Aşama
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modeller özel kullanım için MPV formunda, iş amaçlı kullanım için ise servis aracı formunda sunulacak. Her iki firma da 2012 yılında imzalanan işbirliği anlaşmasının devam ettiğini belirtti. Üç model 2016 yılının ilk yarısında piyasaya sürülecek ve Mart 2016'daki Cenevre Motor Show'da üç markanın kendi standlarında sergilenecek. PSA Peugeot Citroen Program ve Strateji Direktörü Patrice Lucas işbirliği ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Toyota Avrupa ile işbirliğimizin sonucu olan bu üç yeni aracı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Anlaşmamız yeni ve verimli bir araç platformu geliştirmemizi mümkün kıldı, bu sayede tüm dünyadaki müşterilerimize segmentlerinde rekabet güçleri yüksek modern ürünler sunabiliyoruz”.

 

Toyota Avrupa Başkanı ve CEO'su Johan van Zyl ise açıklamasında şunlara değindi: “PSA Peugeot Citroen ile 2012'de başladığımız işbirliğinden çok memnunuz. Bu işbirliği ile şu an yeni nesil Toyota Proace modelini sunuyoruz. Her iki ekip te çok sıkı çalıştı. Yeni ve özgün kamyonetimizin tüm versiyonları ile Toyota hafif ticari araçlar departmanını Avrupa'da çok güçlendireceğinden eminim. Yeni Proace, müşterilerin Toyota'dan beklediği güçlü ve dayanıklı araçlar serisini tamamlıyor”.

 

İlk Toyota Proace araçlar için 2013'te Peugeot Expert ve Citroen Jumpy modelleri temel alınmıştı. İki firma arasında imzalanan işbirliği anlaşması 2012'de başladı ve en az 2020 yılına kadar devam edecek.

 

Her iki firma için de işbirliğinin temel amacı orta boy hafif ticari, servis ve Combi araçlar segmentinde rekabet gücü yüksek bir ürün sunmak, geliştirme ve üretim maliyetlerini paylaşmak. Araçlar PSA Peugeot Citroen'in Fransa'nın Valenciennes bölgesindeki Sevelnord fabrikasında üretiliyor.

 

Toyota Motor Avrupa yeni araçların geliştirme ve endüstriyel yatırım maliyetlerine katkıda bulundu.

 

Araçların tüm teknik özellikleri, güç aktarım mekanizmaları ve donanımları ortak ancak stil olarak her biri kendi markasının özgün tasarım dilini yansıtıyor.  

Son Güncelleme : 02 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo