2016 Renault Scenic Test Esnasında Görüntülendi

Ototeknikveri     08 Aralık 2015 01:53

Renault'nun yeni nesil Scenic modeli gelecek yılki Cenevre Motor Show 2016'da tanıtılacak.

2016 Renault Scenic Test Esnasında Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Renault Scenic, İngiltere'de yapılan testler esnasında görüntülendi. Renault tasarım direktörü Laurens van den Acker, Scenic modelinin daha pratik, daha modern bir model olarak tamamen baştan yaratılması ya da modelin üretimine son verilmesi gerektiğini söylemişti. Görüntülerdeki test aracı otomobilin tasarımının son hali hakkında epey fikir veriyor. Ön kısmın tamamen revize edildiği anlaşılıyor, yeni hava girişleri, daha fazla vurgulanmış bir logo alanı, bagaj kapağına monte edilmiş spoyler ve büyük bir bagaj kapağı dikkat çekiyor. Eylül ayında Frankfurt Motor Show'da konuşan van den Acker şunları söylemişti: “Scenic'in radikal bir değişime ihtiyacı var. Renault bu segmenti icat etti ancak daha sonra otomobillerinin ikinci ve üçüncü nesillerinde temanın farklı varyasyonlarını çıkarttı. Bu zaman içerisinde segmentte ciddi baskı oluştu, bunun sonucu olarak Scenic'i yeniden yaratmak ya da tamamen sonlandırmak için karar almamız gereken noktaya geldik”.

 

Van den Acker yeni modelin sektörü zorlayacağını belirtmiş ve Scenic'in diğer MPV'lerin yolundan giderek daha crossover benzeri bir şekil alabileceğinin işaretini vermişti. Erken prototiplerin görüntüsü de bunu doğruluyor.

 

Van den Acker Frankfurt'taki açıklamasında sözlerini şöyle sürdürmüştü: “Daha alacak çok yolumuz var ancak Scenic ortada. Yeni D segmenti crossover modelimiz gelecek yıl piyasaya çıkacak. Yenileme ve yeniden yaratma konusunda düşünmemiz gerekecek. Devrimler başlatmaya alıştığınızda her seferinde yerleşik kodları yenilemeniz zor oluyor. Bu konuda önceden de yaptığımız gibi bir denge tutturacağız. Clio sektörün kodlarına sadık kalıyordu, Captur ise daha inovatif bir modeldi. Kadjar ise Captur'un yaptığını evrimleştirdi ancak yerleşik uygulamaları fazla zorlamadı. Yeni Scenic ise sektörün kodlarını epey zorlayacak. Talisman çok geleneksel, Espace yeni. Bütün bunları harmanlayacağız. Daha uzun bir yolumuz var. Yakında yepyeni bir seriye sahip olacağız. Renault'nun devrimleri devam edecek”.

 

Yeni scenic 2016'nın Mart ayında Cenevre Motor Show'da tanıtılacak. Fuarı takip eden aylarda da piyasaya çıkacak.

Son Güncelleme : 08 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo