Mazda Koeru ile Yeni Bir Sayfa Açıyor

Ototeknikveri     09 Aralık 2015 03:56

Mazda, Subaru'nun oyun kitabından bir sayfa alarak Koeru sportif crossover konseptiyle yeni bir segmente girmeyi planlıyor

Mazda Koeru ile Yeni Bir Sayfa Açıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CEO Masamichi Kogai, Eylül ayında Frankfurt Motor Show'da tanıtılan konseptin firması için yeni bir dönemi simgelediğini söyledi. Koeru'nun CX-5 ya da CX-9 modellerinin bir performans versiyonu olacağı söylentilerini yalanlayan Mazda patronu, konseptin hiç bir modele bağlı olmadığını, firmasının serisinde tamamen yeni bir ürün olacağını belirtti. Kogai, yaptığı açıklamada “Bu tamamen yeni bir otomobil. Daha alçak, sportif bir SUV aynı zamanda stationa da yakın. CX-9 ise daha yüksek. CX-3 ve CX-5 de öyle. Koeru daha fazla sürüş keyfi vermeyi hedefliyor” dedi. Koeru'yu Subaru Outback'e benzeten Kogai “Modelin nasıl tepki alacağını görmek istiyoruz. Bu yüzden müşteri geribildirimlerini topluyoruz.” diye konuştu.

 

Beş kapılı bir crossover/station olacak Koeru'nun boyutu CX-5'e benzer olabilir ve bu modele sportif bir alternatif olarak sunulabilir. Outback ile rekabet etmeye çalışan herhangi bir ürünün rekabeti kazanabilmesi için çok iyi satış hacmine sahip olması ve sadık bir müşteri kitlesi olması gerekiyor. Subaru Kasım ayında ABD'de 136 bin 227 Outback sattı ve satışını geçen yıla göre %9.8 arttırdı. Bu rakam Mazda'nın CX-3, CX-5 ve CX-9 modellerinin aynı dönemdeki toplam satışından daha fazla.  

Son Güncelleme : 09 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo