BMW i5 SUV: Markasının ELektrikli SUV Modeli Olacak

Ototeknikveri     10 Aralık 2015 04:32

Özel fotoğraflar elektrikli BMW i5 modelinin nasıl görüneceği hakkında fikir veriyor. Otomobilin elektrikli sürüş mesafesinin 320 km olması bekleniyor.

BMW i5 SUV: Markasının ELektrikli SUV Modeli Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW gelecek yıl yüzüncü yılını kutlayacak ve firma geçmiştense geleceğe bakmayı planlıyor. Bunun en büyük kanıtı da yeni “i” modeli i5. BMW Yönetim Kurulu Üyesi Ian Robertson daha fazla sıfır emisyonlu otomobil üreteceklerini ve bu konuda henüz kesin bir şirket kararı olmasa da yeni “i” modelleri çıkartmayı planladıklarını açıkladı. BMW'nin bir Tesla Model S rakibi sedan modeli ya da i3'ün daha büyük bir versiyonunu hazırladığı söylentileri var ancak BMW hiyerarşisi içinde daha çok bir SUV'nin tercih edildiği anlaşılıyor. Özel fotoğraflar ise i5'in nasıl görüneceği konusunda fikir veriyor. SUV satışları dünya çapında, özellikle de Çin piyasasında, artmaya devam ediyor. BMW yöneticileri Tesla'nın başarısını inceliyor ve yeni Model X SUV'ye olan talebi araştırıyorlar.

 

BMW i3 ve i8'de görülen ileri teknolojiyle aynı türde şeylere ve en yeni otonom sürüş ve bağlanabilirlik özelliklerine kendi tarzını ekleyerek ortaya özgün bir şey çıkartabilir. 320 kilometre sürüş mesafeli elektrik gücünün yanı sıra yeni modelde yoğun şekilde hafif karbon fiber kullanılması bekleniyor.

 

Ian Robertson “i” markasının sadece elektrik gücü ile ilgili olmadığını belirtti. Robertson “i'nin en önemli özelliği içerdiği teknolojiler” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “i daha çok güç kaynağı ile yani elektrikli olması ile konuşuluyor. Aslında i modellerinde diğer modellerimize de aktardığımız çok önemli teknolojiler kullanıyoruz. Yeni 7 Serisi'nde de kullandığımız karbon fiber bunun örneğidir”.

 

Robertson ayrıca i markasının elektrik gücünün tak-çalıştır hibrit formunda gelecek yıllarda BMW serisinin tümünde kullanılacağını da aktardı. Robertson “Tıpkı M modellerimizin teknolojilerini diğer modellerimizde de kullandığımız gibi, i teknolojilerini diğer modellerimize de taşıyacağız” dedi.

BMW'nin i3 modelinin satışları dünyada çok büyük boyutlara ulaşmasa da i8 daha iyi talep gördü. Robertson i3 modelinin daha çok devlet desteği alabildikleri ülkelerde başarılı olduğunu belirtti ve “Özellikle Norveç ve Kaliforniya'da i3 çok başarılı, İngiltere'de de talep iyi. Almanya'da ise 2020 itibariyle 1 milyon elektrikli otomobil hedefi var ve Norveç ve İngiltere gibi ülkelerde devlet desteğinin temiz enerjili otomobillere talebi nasıl arttırdığını araştırmaya devam ediyorlar” diye konuştu.

 

I5 modelinin çıkışı Alman hükümetinin destek vereceği zamana denk getirilebilir. Buradan da modelin satışa sunulmasına daha 1 yıldan fazla zaman olduğu anlaşılıyor. Pil teknolojisinin geliştirilmesi de otomobilde hem boyut hem sürüş mesafesi anlamında önemli bir rol oynayacak.

 

Robertson pil teknolojisi ile ilgili şunları söyledi: “Teknoloji hızlı gelişiyor. Lityum-iyon pillerde kaydedilen aşamayı, sonra da lityum-oksijen pillerdeki ilerlemeyi göreceğiz. Bunun da ardından içinde yapışkan, ıslak malzeme olmayan katı hal pillerini göreceğiz. Bu da yoğunluk ve boyut anlamında gerçek aşamanın kaydedildiği nokta olacak”.

 

BMW yakın zaman önce i3'ün pilinde revizyonlar yaptığını ve tam elektrikli modelin sürüş mesafesini daha önce 160 kilometreden azken 210 kilometreye yükselttiğini duyurdu. 

Son Güncelleme : 10 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo