VW'nin Emisyon Skandalı Büyük Ölçüde Çözüldü

Ototeknikveri     10 Aralık 2015 04:54

Volkswagen emisyon skandalı ile ilgili olarak gelinen son noktayı yaptığı resmi açıklama ile duyurdu.

VW'nin Emisyon Skandalı Büyük Ölçüde Çözüldü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen tarafından, şimdiye kadar belirtilen yakıt tüketimi ve CO2 değerlerinde yasadışı bir değişiklik tespit edilmedi. Sadece yeni model varyasyonlarının az bir kısmında katalog değerlerinde küçük oynamalar yapıldığı anlaşıldı. Volkswagen'in CO2 değerlerinin ölçülmesiyle birlikte bazı sorular ortaya çıkmasından sadece bir ay sonra mesele büyük oranda çözüldü. Geniş çaplı şirket içi incelemelerin ve yenilenen ölçümlerin ardından, modellerin hemen hemen tamamının belirtilen resmi CO2 değerlerine uyduğu tespit edildi. Bu da bu otomobillerin herhangi bir kısıtlama olmadan piyasaya sürülebileceği anlamına geliyor. Yeni üretilen otomobillerde yakıt tüketim değerlerinin yasa dışı şekilde değiştirildiği şüphesi onaylanmadı. Şirket bünyesindeki yeniden ölçümlerde sadece 9 model varyasyonunda çok küçük sapmalar tespit edildi.

 

Bu model varyasyonları için resmi yetkililerin gözetiminde bağımsız bir teknik servis tarafından tekrar ölçüm yapılacak. Değerleri tutarlı bulunan modellerde ise herhangi bir işlem yapılmayacak. Bu otomobiller normal şekilde bayilere gönderilerek satışa sunulacak. Herhangi bir sapma olursa bunlar gerekli normal işlemlerle gelecekte düzeltilecek.

 

Volkswagen bu sonuçları Almanya Federal Hükümeti'nin araştırma komisyonuna ve Federal Motorlu Ulaşım Kurumu'na (KBA) sundu. Şüphe altında bulunan yaklaşık 800 bin otomobilin Volkswagen tarafından yayınlanan değerlerinde sapma olduğu onaylanmadı. 9 modelin değerlerinde bulunan sapmalarda sadece bir – iki gram CO2 farkı var, bu da 100 kilometrede 0.1 – 0.2 litre fazla yakıt tüketimine denk geliyor. Yıllık yaklaşık 36 bin adet üretilen bu model varyasyonları Volkswagen markasının satış hacminin sadece %0.5'ine tekabül ediyor. Modellerin listesi;

Polo 1.0l TSI BlueMotion 70kW EU6 7 kademeli (DSG)
Scirocco 2.0l TDI BMT 135kW EU6 6 manuel şanzıman
Jetta 1.2l TSI BMT 77kW EU6 6 manuel şanzıman
Jetta 2.0l TDI BMT 81kW EU6 5 manuel şanzıman
Golf Convertible 2.0l TDI BMT 81kW EU6 5 manuel şanzıman
Golf 2.0l TDI BMT 110kW EU6 6 manuel şanzıman
Passat Alltrack 2.0l TSI 4MOTION BMT 162kW EU6 6 kademeli (DSG)
Passat Variant 2.0l TDI SCR 4MOTION BMT 176kW EU6 7 kademeli (DSG)
Passat Variant 1.4l TSI ACT 4MOTION BMT 110kW EU6 6 manuel şanzıman

 

Volkswagen Grup iştirakleri Audi, Skoda ve SEAT da şüpheli otomobillerine yetkililer tarafından benzer bir prosedür uygulanmasını kabul etti.

 

Müşterilerin gerçek dünya tüketim değerleri değişmiyor ve otomobillerde herhangi bir teknik değişikliğe gerek yok. CO2 değerleri ile ilgili bu meseleden Volkswagen'in parasal olarak ne kadar zarara uğrayacağı ise sorunlu olabileceği düşünülen modellerde yeniden ölçüm yapıldıktan sonra ortaya çıkacak.  

Son Güncelleme : 10 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo