Çin Beyin kontrolü ile Sürülebilen Otomobil Geliştirdi

Ototeknikveri     11 Aralık 2015 02:56

Çinli araştırmacılardan oluşan bir ekip zihin kontrolü ile sürülebilen bir otomobil geliştirdi.

Çin Beyin kontrolü ile Sürülebilen Otomobil Geliştirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tianjin şehrindeki Nankai Üniversitesi'nde oluşturulan ekip proje üzerinde iki yıl harcadı ve zihin kontrolü ile sürülebilen bir otomobil geliştirdi. Araştırmacılar bunun ülkenin ilk zihin gücü ile sürülebilen otomobili olduğunu belirtiyor. Profesör Duan Feng'in gözetiminde geliştirilen otomobil Haval H9 tam boy SUV temel alınarak üretildi. Otomobil 16 sensöre sahip, sensörler sürücünün beyin dalgalarını algılıyor ve bunları kablosuz şekilde otomobilin bilgisayarına aktarıyor. Profesör Feng, yaptığı açıklamada “Sürücüsüz otomobillerin geliştirilmesi bizlere çok faydalar getirebilir. Zihin kontrolü ile ilgili araştırmalarımızı da sürücüsüz otomobiller sayesinde derinleştirebiliriz” dedi. Duan Feng sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonuçta otomobiller sürücüyle ya da sürücüsüz insanlara hizmet ediyorlar. Önemli olan insanların arzuları. Projemiz de otomobillerin insanlara daha iyi hizmet edebilmesi ile ilgili”.

 

Profesör projenin ardındaki temel amacın ise engelli bireylerin otomobil sürebilmesini sağlamak olduğunu belirtti ve projeyi şöyle açıkladı: “Projenin iki başlangıç noktası var. İlki, el ve ayakları kullanmadan otomobil kullanabilmek, bu özgürce hareket edemeyen engellilerin işine yarayacak. İkincisi ise sağlıklı insanlara yeni ve daha zeki bir sürüş modu sunabilmek”.

 

Şu anda prototip sadece düz yollarda belli bir yönde kullanılabiliyor ve seri üretime geçirmekle ilgili bir plan henüz yok.

Son Güncelleme : 11 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo