Volkswagen Binek Otomobil Satışı 5 milyona Ulaştı

Ototeknikveri     14 Aralık 2015 01:07

Volkswagen Binek Otomobiller 2015 yılının Ocak – Kasım ayları arasında 5 milyon adet otomobil sattı.

Volkswagen Binek Otomobil Satışı 5 milyona Ulaştı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Yönetim Kurulu Üyesi Jürgen Stackmann: “Dünya piyasalarında sıkıntılı durumun etkileri devam ediyor. Buna rağmen müşterilerimiz bu zorlu zamanda Volkswagen'e sadık kalmayı sürdürdüler”. Volkswagen Binek Otomobiller bu yılın Ocak – Kasım ayları arasında 5.34 milyon adet otomobil sattı. Firmanın Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Jürgen Stackmann dünya piyasalarındaki olumsuz gelişmeler ve bunların Volkswagen üzerindeki etkilerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini düşündüklerini belirterek satış rakamları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Brezilya ve Rusya piyasalarındaki düşüş devam ediyor ve bu Volkswagen'i de etkiliyor. Buna karşın Çin'deki satışlarda artış görülüyor. Şu an toplamda geçen yılki satış rakamlarının %4.5 altındayız. Markanın bu yıl yaşananlardan dolayı sıkıntılı durumunu da dikkate alırsak yılın kalan günlerinde de bu düşüşü telafi edemeyeceğimizi düşünüyorum”. Geçen yıl Volkswagen dünya çapında toplam 6.12 milyon adet otomobil satmıştı.

 

Markanın en büyük piyasası olan Çin'de ise Kasım ayı itibariyle satışlar %8.6 arttı. Tüm Asya – Pasifik bölgesinde marka Ocak – Kasım ayları arasında müşterilere 2.58 milyon otomobil teslim etti.

 

Jürgen Stackmann satış rakamları ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: “Batı Avrupa geleneksel olarak markanın mihenk taşlarından birisi. Bu yüzden buradaki müşterilerimizin özellikle bu zor zamanlarımızda bize sadık kalmaya devam ettiklerini memnuniyetle dile getiriyoruz.” Kasım ayında Volkswagen'in Batı Avrupa bölgesindeki satışları %2.4 arttı. Marka Almanya, İtalya ve İspanya'da büyümesini sürdürdü. Orta ve Doğu Avrupa'da ise Rusya piyasasındaki olumsuz durumun etkisiyle satışlar düştü.

 

Kuzey Amerika'daki teslimatlarda özellikle ABD'de düşüş kaydedildi. Burada Volkswagen satışları Kasım ayı itibariyle yaklaşık %25 düştü. Bu düşüş özellikle dizel modellerin satışının durdurulmasından kaynaklandı. Brezilya'daki sıkıntılı ekonomik durum da Güney Amerika satışlarını etkilemeye devam etti. Bu bölgede Ocak – Kasım ayları arasında 431 bin 100 otomobil satıldı, bunların 314 bin 800 adeti Brezilya'ya gitti.

 

Stackmann, Volkswagen Grup bünyesinde yaşanan dizel skandalı ve meselenin çözülmesinde ne kadar aşama kaydedildiği ile ilgili de açıklama yaptı. Jürgen Stackmann şunları söyledi: “Volkswagen Grup yetkili kurum Federal Motorlu Ulaşım Kurumu'na (KBA) EA 189 motorlar için spesifik teknik çözümlerini sundu. Detaylı değerlendirmeler sonucunda bu çözümler KBA tarafından onaylandı. Volkswagen markası şu an bu teknik çözümlerin uygulanması için organizasyon ve hazırlık aşamasında. Uygulamalar büyük ihtimalle tüm 2016 yılı boyunca devam edecek. Müşterilerimiz için bu süreci mümkün olduğunca kısa tutmak istiyoruz. Bayilerimiz aracılığı ile tüm müşterilerimize ulaşacağız ve bireysel müşterilerimizin ihtiyaçları için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Otomobillerini düzeltilmesi için bize teslim eden müşterilerimizin bu sırada ulaşım sıkıntısı yaşamaması için de yardımcı olacağız”.

 

Bu kapsamda, Volkswagen otomobillerini düzeltmeye veren müşterileri için ücretsiz ulaşım olanakları sunmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 14 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo