Volkswagen Düz Pillerle Elektrikli Sürüş Mesafesini Arttıracak

Ototeknikveri     16 Aralık 2015 02:59

Volkswagen Grup gelecekteki elektrikli otomobillerine yeni düz piller entegre etmeyi planlıyor. Grup dizel emisyon skandalının ardından elektrikli otomobil serisini geliştirmeye odaklandı.

Volkswagen Düz Pillerle Elektrikli Sürüş Mesafesini Arttıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW pillerin elektrikli sürüş mesafesini arttırması ve maliyetlerin düşmesiyle birlikte elektrikli otomobillere talebin yükseleceğini düşünüyor. Volkswagen markasının şefi Herbert Diess basına yaptığı açıklamada özel bir otomobil mimarisi geliştirdiklerini belirterek “Düz pillere uygun yeni bir mimari geliştiriyoruz. Bu bizim için yepyeni bir dönüm noktası olacak” dedi. Volkswagen dizel skandalının etkileri ile hala mücadele ediyor, bu da firmayı dizel teknolojisinden daha çok elektrikli otomobillere ve bu alandaki rakiplerini yakalamaya yöneltti. Firma 11 milyon otomobili etkileyen skandalın telafisi için 7.3 milyar dolar bütçe ayırdı ve bu bütçeye açılacak yüzlerce dava sonucu ortaya çıkacak tazminat ve cezalar dahil değil.

 

Volkswagen'in binek otomobiller markası skandalın ardından 11 yıldır ilk kez satışlarında düşüş yaşadı, özellikle ABD, Brezilya ve Rusya'da ciddi satış kaybı kaydedildi. 2015 Ocak – Kasım ayları arası satışları %4.5 düşerek 5.34 milyon adette kaldı ve yıl sonuna kadar 2014 yılının 6.12 milyon adet satış rakamının yakalanabilmesi beklenmiyor.

 

Öte yandan, Volkswagen aynı zamanda “Yeni Volkswagen” adlı bir segment yaratıyor ve Apple gibi Silikon Vadisi firmalarının otomotiv sektörüne girmesine yanıt olarak otomobil bağlanabilirliği ile ilgili yeni dijital özellikler geliştirecek.

 

Herbert Diess sektördeki gelişmelerle ilgili şunları söyledi: “Otomobil dünyası dramatik biçimde değişiyor ve yeni oyuncular inanılmaz kaynaklara sahip. Artık yazılım geliştirme ve pil üretimi gibi şeylere yatırım yapmanın zamanı”.

 

Son Güncelleme : 16 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo