Hyundai Ioniq tasarım detayları

Ototeknikveri     17 Aralık 2015 06:07

Hyundai Motor'un yeni Ioniq modelinin son çıkan üç boyutlu çizimi modelin alternatif enerji ile çalışmasının yanı sıra aynı zamanda tüm gözleri üzerine çevirecek kadar iyi göründüğünü de kanıtlıyor. Aerodinamik kalitesi de sektörde çığır açacak düzeyde.

Hyundai Ioniq tasarım detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai Motor Ioniq modelinin dünyanın ilk üç farklı verimli ve ultra düşük emisyonlu güç aktarım mekanizmasını birden sunacak otomobili olduğunu açıkladı. Modelde tam elektrikli, tak çalıştır benzinli/elektrikli hibrit ya da benzinli/elektrikli hibrit güç aktarım mekanizmaları sunulacak. Şık, coupe benzeri bir siluete sahip modelin pek çok göz alıcı detayı var. Tasarımın cüretkarlığı otomobilin çevre dostu radikal karakteri ile de uyuşuyor. Ioniq eğlenceli ve kıvrak bir sürüş deneyimi sunacak. Bunun yanı sıra çevreye etkisi olabilecek en düşük düzeyde kalacak. Hyundai Motor'un tasarımcıları dış cephe tasarımında da duyusal çekiciliğin yanı sıra otomobilin çevre dostu karakterini de göz önünde bulundurdular.

 

Basit ve dikkatlice tasarlanmış konturlar rüzgar direncini en aza indirgerken, dış cephe çevresinde hava akımının daha verimli yönetilmesini de sağlıyor. Ön kısımda, tanıdık Hyundai tasarım temaları görülüyor. Bunlar arasında altıgen ön panjur ile onu tamamlayan ve dışa doğru genişleyerek yeni “C” pozisyon farlar ile buluşan çekici parlak siyah element sayılabilir. Dış cephe renk seçenekleri otomobilin şıklığını ve cazibesini tamamlıyor. Renkler “sisin dağılması” yani temiz bir gökyüzünün görünmesini anımsatacak şekilde seçilmiş.

Ioniq'in iç kabininde yumuşak, şık ve derli toplu tema devam ediyor. Kabinde alan verimli bir şekilde kullanılmış ve kontrol fonksiyonlarının yerleşiminde net, mantıksal bir yaklaşım uygulanmış. Basit ve şık yüzeylerde çevre dostu materyaller kullanılarak fütüristik ancak sıcak bir kabin ambiyansı yakalanmış. Bunun da özellikle genç sürücülere cazip gelmesi bekleniyor.

 

Ioniq daha piyasaya çıkmadan Hyundai Motor zaten dünyanın öncü hibrit ve düşük ya da sıfır emisyonlu otomobil üreticilerinden birisi. 2013'te firma hidrojen yakıtlı bir otomobili seri üretime geçiren ilk otomotiv firması olmuştu (Tucson Fuel Cell ya da bazı piyasalardaki adı ile ix35 Fuel Cell).

Ioniq'in ismi yaratılışındaki elementleri yansıtıyor. Ion elektrik yüklü atom anlamına geliyor, bu otomobilin elektrikli güç aktarım mekanizmalarının akıllıca kombinasyonunu işaret ediyor. İkinci kısım ise “unique” yani özgün, benzersiz anlamına geliyor ve modelin Hyundai ürün gamındaki benzersiz konumunu, ayrıca çevre dostu karakteri ile ana akımdan sıyrılmasını temsil ediyor. Q ise bu ileri teknoloji düşük emisyonlu modelin taze ve yeni yaklaşımını vurguluyor.

 

Ocak ayında Kore'de yapılacak bir dünya prömiyerinin ardından Ioniq Mart 2016'da Cenevre Motor Show'da ve New York Auto Show'da tanıtılacak.

Son Güncelleme : 17 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo