Opel, Yakıt Tüketimi ve Emisyon Konusunda Agresif Adımlar Atıyor

Ototeknikveri     17 Aralık 2015 09:39

2016’nın 2. çeyreğinde Opel, günlük sürüş koşullarını yansıtan WLTP’yi esas alan yakıt sarfiyat değerlerini belirli modeller için yayınlamaya başlayacak.

Opel, Yakıt Tüketimi ve Emisyon Konusunda Agresif Adımlar Atıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen'in yaşadığı emisyon krizinin ardından, daha fazla şeffaflık ve güvenilirlik için mühendislik girişiminde bulunan Opel, 2016’nın 2.çeyreğinden itibaren günlük sürüş koşullarını yansıtan WLTP’yi esas alan yakıt sarfiyat değerlerini belirli modeller için yayınlamaya başlayacağını duyurdu. Bunun için mühendisler iyileştirilmiş SCR dizel uygulamaları geliştiriyor. RDE(gerçek sürüş emisyonları) Nox şartnamelerinde ve gönüllü müşteri memnuniyeti saha uygulamasında geliştirmeler mevcut. Opel gelecekteki CO2 ve NOX emisyon kurallarını karşılamak üzere gönüllü olarak adım atıyor. 2016'nın ikinci çeyreğinden itibaren, resmi yakıt sarfiyatı ve CO2 bilgilerine ek olarak, WLTP testinde elde edilen yakıt sarfiyat değerleri de paylaşılacak. Ek olarak, dizel mühendisleri yakın zamanda SCR dizel uygulamalarındaki Nox emisyon iyileştirmeleri üzerine olan bir girişimin üzerinde çalışmaya başladılar. Bu, sözde 2017’de yürürlüğe girecek RDE mevzuatına karşı gönüllü ve erkenden bir iyileştirme olacak. Opel, testi gerçekleştirenlerin şeffaf olacağının da taahhüdünü verdi.

 

Opel Grup CEO’su Dr. Karl Thomas Neumann “Son zamanlardaki olaylar ve tartışmalar otomotiv endüstrisinin üzerindeki muazzam ilgiyi ve elde edinilen deneyimlere göre davranmanın zamanı olduğunu gösteriyor. Bana göre bu dizel tartışması açıkça bir dönüm noktası. Dünya eskisi gibi değil. Bunu görmezden gelemeyiz ve yeni gerçekliğin kaderini değiştirmek otomotiv endüstrisinin elinde.” dedi

 

Opel Yakıt Tüketimi ve CO2

2016’nın ikinci çeyreğinden itibaren Opel modellerinin resmi yakıt sarfiyat ve CO2 bilgilerine ek olarak, yeni Astra’yla beraber WLTP testinde elde edilen yakıt tüketim değerleri de yayınlanacak. Endüstri tarafından çoğunluğun kabul ettiği bu prosedür, müşterilerin kullanım sırasında yaşayacağı deneyimleri daha iyi temsil etmesi amacıyla geliştirildi.
Avrupa Birliği’nin planlarına göre 2017’nin başında “Yeni Avrupa Sürüş Çevrimi” (NEDC)’nin yerini daha modern bir standart olan “Dünya Çapında Uyumlu Hafif Taşıtlar Test Prosedürü” (WLTP) alacak. Ayrıca WLTP –laboratuvar koşullarında yapılan bir test- gerçek yol koşullarındaki yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu ölçümünde daha tutarlı ve oldukça sıkı prosedürlere sahip. Bu yeni test çevrimi standartlaştırma, tekrarlanabilme ve kıyaslanabilir sonuçlar verme bakımından önem taşıyor.

 

SCR Teknolojisi

Opel de Nox emisyonlarıyla alakalı harekete geçiyor. Rüsselsheim’li otomobil firması SCR teknolojisine sahip Euro 6 dizel motorlarda eksoz gazı tahliye sistemlerinin daha efektif çalışması için RDE mevzuatına bağlı kalarak gelişmiş çözümler üzerine çalışmaya başladı. RDE, gerçek sürüş emisyonları standartı olup araçlardaki emisyon ölçümlerinde mevcut test yöntemlerinin direkt olarak yol şartlarında yapılmasını kapsıyor.

 

Dr. Neumann şunların altını çizdi: “Geçtiğimiz aylarda yaptığımız analizler, araçlarımızda onların test çevriminde olup olmadığını algılayacak cihazlar bulunmadığını gösteriyor. Buna rağmen biz inanıyoruz ki SCR teknolojisine sahip Euro 6 dizellerimizdeki nitrojen oksit salınımının daha etkin şekilde azaltılması için gerekli imkana sahibiz bu yüzden gelecek olan RDE standardını baz alarak bir iyileştirme yapıyoruz. Daha yüksek verim alabileceğimiz yollar keşfetmek üzere gelişmiş teknoloji üretmeye devam ettiğimiz sürede üzerinde yol katettiğimiz Euro 6 dizelde SCR’yi standart sistem olarak kullanacağız.”

 

Euro 6 SCR geliştirme üzerine çalışmalarımız başladı ve 2016 yazında ürünlerimize bunlarla ilgili bir uygulamaları dahil etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bu faaliyet Avrupa’da yolda olan mevcut 43000 aracı da (Zafira Tourer, Insignia ve Cascada) kapsayan gönüllü bir müşteri memnuniyeti araştırmasını da içeriyor. Bu araçlar hazır olduğunda yeni bir ayarlamaya tabii tutulacak.

 

Opel CEO’su Dr. Neumann ayrıca Avrupa’daki otomobil üreticileri ve yetkililer arasındaki şeffaflığı geliştirmek için çağrıda bulunuyor. “ABD’de firmalar yaptıkları ayarlama felsefelerini yetkililerle paylaşıyor. Bu uygulamanın Avrupa’da da benimsenmesini arzu ediyorum.” Bu bağlamda Opel CEO’su Avrupa’daki tüm otomobil üreticilerinin şeffaflık üzerine bir anlaşma yapmasını öneriyor.

Son Güncelleme : 17 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo