Kia - Hyundai Tam Otonom Otomobilini 2030'da Çıkartacak

Ototeknikveri     18 Aralık 2015 01:29

Kia, sürücüsüz otomobil teknolojisinde ulaştığı son noktayı Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) gözler önüne serrecek.

Kia - Hyundai Tam Otonom Otomobilini 2030'da Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otonom sürüş teknolojisi bugünlerde gündemde üst sıralarda. Kia da bu kervana katılarak Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (Consumer Electronics Show - CES) otonom sürüş programını tanıtacak. Güney Koreli firma henüz teknoloji ile ayrıntıları vermesede, Nevada eyalet yetkililerinden otonom sürüş teknolojilerini halka açık yollarda test etmek için lisans aldığını duyurdu. Kia bunun otonom sürüş teknolojilerini geliştirmesinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söylüyor. Bu sayede otonom taşıtlar gerçek dünya koşullarında test edilebilecek. Açıklamada firmanın Hyundai ile birlikte 2020'ye kadar piyasaya sürülecek yarı otonom sürüş sistemleri üzerinde çalıştığı da belirtildi. Tam otonom modelin ise 2030 yılında çıkartılması planlanıyor.

 

Hyundai'den Dr. Tae-Won Lim lisans sayesinde test sürecinin hızlanacağını belirterek şunları söyledi: “Şu an erken geliştirme aşamasında olan otomon sürüş teknolojilerimizi aldığımız lisans sayesinde daha etkili bir şekilde test edecek ve süreci hızlandırabileceğiz. Alternatif güç aktarım mekanizmalı taşıtlar üzerinde de çalışıyoruz. Son inovasyonlarımızın herkes için yolları daha güvenli hale getireceğine inanıyoruz”.

 

Planın bir parçası olarak, Hyundai ve Kia yeni mühendislerle çalışmak ve yeni ileri seviye sürüş yardımı sistemleri geliştirmek için 2 milyar dolar harcayacak. Bu yatırım tam otonom sürüşün geleceğine giden yolu açacak.

Son Güncelleme : 19 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo