Renault'dan Yeni Kompakt Sedan

Ototeknikveri     18 Aralık 2015 02:07

Renault yeni nesil bir sedan geliştirdiğini onayladı. Model Megane hatchback ile birlikte kompakt otomobil segmentinde satılacak ve Fluence modelinin yerini alacak.

Renault'dan Yeni Kompakt Sedan
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, yeni nesil Megane modelini Avrupa pazarlarında sunmaya hazırlanıyor. Station bir versiyon da Megane serisinin devamı olarak onaylandı ve önümüzdeki 6 ay içinde tanıtılacak. 2016'da bu modeller Avrupa'da sunulmuş olacak. Üç kapılı ve cabrio modeller ise yeni Megane ailesinde bu nesilde yer almayacak. Şu ana kadar sedan versiyon da onaylanmamıştı ancak Megane'dan sorumlu baş mühendis Fabrice Garcia Portekiz'de yaptığı açıklamada “Bir sedan versiyon gelecek yıl piyasada olacak” dedi. Öte yandan Garcia yeni sedanın Megane logosu ile çıkacağını tam olarak onaylamadı. Sedanın ortak modül ailesi (CMF) mimarisini kullanıp kullanmayacağı ve güç aktarım mekanizmaları da henüz net değil. Garcia bu konularda yorum yapmayı reddetti ancak çok yakında yeni açıklamalar geleceği sinyalini verdi. Yeni sedanda tasarım şefi Laurens Van Den Acker'in yeni nesil Renault otomobillerde kullandığı spor ve agresif stilin devam etmesi bekleniyor. Garcia bu konuda “Dinamik ve duyusal tasarım Renault serisinde çok büyük bir adım. Tüm modeller daha dinamik ve daha duyusal” diyor.

 

Renault Avustralya direktörü Justin Hocevar ise küçük sedanın firmanın Avustralya'daki ürünlerine önemli bir katılım olabileceğini belirtiyor. C segmenti sedan piyasasının büyümediğini hatta biraz düşüş yaşadığını söyleyen Hocevar buna rağmen hala büyük ve önemli bir segment olduğunu ve yeni sedan ile kesinlikle ilgilendiklerini ifade etti. Hocevar modelin adının Fluence değil de Megane olmasının tanınırlık ve karışıklık yaratmaması bakımından Avustralya satışları için faydalı olacağını da vurguladı. Yeni Megane, Renault Avustralya'nın 2016'da çıkartacağı iki önemli modelden birisi. Diğeri ise 2016'nın ikinci yarısında çıkması planlanan ikinci nesil Koleos.

 

Firmanın 2015 sonuna kadar Avustralya'da yaklaşık 11 bin 500 otomobil satmış olması tahmin ediliyor. Bu da Fransız markanın Avustralya'ya döndüğü 2011 yılından bu yana satış rakamlarına bakarsak bir rekoru temsil ediyor. Farklı Megane gövde stilleri bu satışların 2000 adetini oluşturuyor. Geçmiş yıllarda Megane Renault'nun Avustralya satışlarının neredeyse %50'sini oluşturuyordu. Fluence ise Megane'ın sedan versiyonunun üçüncü nesliydi ve 2010 – 2014 yılları arasında satıştaydı. Modelin Avustralya'da en iyi yılı 593 adet sattığı 2011'di.  

Son Güncelleme : 18 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo