Fiat 500X Abarth 170 hp'lik Motorla Geliyor

Ototeknikveri     22 Aralık 2015 12:51

Fiat'ın crossover modelinin performans versiyonu dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi ve 170 hp'lik motorla yollara çıkacak.

Fiat 500X Abarth 170 hp'lik Motorla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ürün seçeneklerini genişletmek isteyen İtalyan üretici Fiat, crossover pazarından yer alan 500X modelinin Abarth versiyonunu 2017 yılında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Daha güçlü, Abarth logolu bir 124 Spider için de çalışmalarını sürdüren Fiat'ın 500X için de benzer bir versiyon tasarladığı ortaya çıktı. Bu model ile Fiat, Mini'nin Countryman JCW ve Nissan'ın Juke Nismo RS modelleri ile rekabet edecek. Bu aşamada hiç bir şey resmileşmiş değil ancak Abarth patronu Paolo Gagliardo Abarth serisini şu anki 500 temelli modellerinin ötesine geçirme arzusundan gönüllü şekilde bahsediyor. Gagliardo yaptığı açıklamada “Büyümeye devam etmek ve belli bir seviyede istikrarımızı korumak istiyoruz” dedi ayrıca İngiltere ve İtalya'nın şu an Abarth'ın en büyük iki piyasası olduğunu da belirtti.

 

Gagliardo Fiat markasının ralliye dönüş yapmak istediğini de onayladı. Abarth 124 Spider modelinin Dünya Ralli Şampiyonası için seçilebileceği düşünülüyor ancak performans odaklı 500X de seçeneklerden birisi olabilir.

 

500X, 124 Spider ile aynı 1.4 Multiair II benzinli motora sahip olacak. Abarth mühendisleri yeni 124 Spider versiyonunda motorun 170 hp gücünde olacağının sinyalini verdiler. Abarth 500X için de benzer değerde bir güç çıkışı olabilir. Dört çekişli sürüş sistemi ve 6 kademe manuel vites ya da altı kademe çift debriyajlı otomatik vites de beklenen diğer özelliklerden. Karşılaştırma yaparsak, Mini Countryman JCW ve Nissan Juke Nismo RS 215bhp gücünde 1.6 litre benzinli motorlara sahip.

 

Diğer Abarth modellerinde olduğu gibi 500X'te de önemli iç kabin ve dış cephe stil geliştirmeleri uygulanacak, logolar, grafikler ve tekerler tasarımları değişecek.

 

Modelin dünya çapında satılması bekleniyor ancak ABD'ye öncelikli pazar olarak görülüyor. Çünkü ABD'de her beş Fiat'dan birisi Abarth versiyon olarak satılıyor.

Son Güncelleme : 22 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo