Ford Ranger Avrupa'nın En Çok Satan Pikap Modeli

Ototeknikveri     22 Aralık 2015 02:38

Ford Ranger 2015 yılının ilk 11 ayında 25 bin 500 adet satışla Avrupa'nın en çok satan pikap aracı oldu. Modelin satışı geçen yıla göre %32 arttı.

Ford Ranger Avrupa'nın En Çok Satan Pikap Modeli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ranger 2011'de piyasaya çıktığından beri Avrupa'da satışlarını hızlı şekilde arttırdı. Modelin Ford'un 20 Avrupa ülkesi piyasasındaki payı 2012'de %23.5'tu, bu yıl ise %23.5'e yükseldi. Bu da Ranger modelini Toyota Hilux gibi rakiplerinin önüne, piyasa lideri konumuna yerleştiriyor. Ford yeni nesil Ranger'ı hazırlarken müşteri talebi de giderek artıyor. Yeni model cesur tasarımı, modern teknoloji ve gelişmiş yakıt verimliliği ile geliyor. Yeni Ford Ranger çift kabinlinin Euro NCAP notu 5 yıldız. Şu anda segmentte bağımsız çarpışma testi yetkilisi Euro NCAP'ten maksimum not almış başka model yok. Ford Avrupa Başkan Yardımcısı Roelant de Waard Ranger hakkında şunları söylüyor: “Ranger'ın çok amaçlı kullanım kabiliyetleri, güçlü stili ve güvenliği rakipsiz. Yeni Ranger için siparişler beklentilerimizin çok üzerinde. Özellikle amiral gemisi Wildtrak modeline talep çok yoğun. Bu model özel dış cephe ve iç kabin tasarımı ve yeni Pride Orange renk tonu ile öne çıkıyor”.

 

Yeni Ford Ranger bir dizi sürüş yardımı teknolojileri ile daha fazal konfor ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Bu teknolojiler arasında şerit koruma uyarısı ve şerit koruma yardımı, uyumlanabilir seyir kontrolü, trafik işaretleri tanıma sistemi, ön ve arka park asistanı, arka görüş kamerası ve standart elektronik stabilite kontrol sistemi (devrilme önleyici ve treyler yalpalama kontrolü fonksiyonları ile birlikte) yer alıyor.

 

Diğer akıllı teknolojiler arasında Ford'un ses aktivasyonlu SYNC 2 bağlanabilirlik sistemi, yokuş asistanı, iniş asistanı, uyumlanabilir yük kontrolü ve otomatik acil durum freni de var.

 

Yeni Ranger daha verimli güç aktarım mekanizmaları ile olağanüstü yakıt ekonomisi sunuyor. Verimlilik otomatik start-stop teknolojisi, yeni hidrolik direksiyon gibi özelliklerle birlikte yakıt tüketiminden %17'ye kadar tasarruf edilebiliyor.  

Son Güncelleme : 22 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo