Yeni Renault Scenic 2016'da çıkıyor

Ototeknikveri     24 Aralık 2015 01:49

Yeni 2016 Renault Scenic SUV'lerden ödünç bazı tasarım öğelerine sahip olacak. Model Citroen C4 Picasso ile rekabet edecek.

Yeni Renault Scenic 2016'da çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault'nun aile tipi otomobillerde gerçekleştirdiği devrim tamamlanmak üzere. Kadjar crossover artık satışta ve yeni nesil Megane piyasaya çıkmak üzere. Dikkatler 2016'nın sonlarına doğru çıkacak yeni Scenic MPV üzerinde. Modelin Mart ayında Cenevre Motor Show'da tanıtılması bekleniyor. Aracın ortaya çıkan kamuflajlı görüntüleri doğrultusunda hazırlanan fotoğraflarda yeni Scenic'in şık ve dinamik bir tasarıma sahip olacağı görülüyor. Firmanın tasarım şefi Laurens van den Acker Eylül ayındaki Frankfurt fuarında yaptığı açıklamada yeni Scenic modelinin aileleri kendisine aşık edeceğini, modelin lüks ve duyusal bir tasarıma sahip olduğunu belirtmişti. Fotoğraflarda otomobile biraz yuvarlak hatlar kazandırıldığı görülüyor.

 

Otomobilin tıknaz alt kısmı crossover modellerden esinlenmiş, ön kısımda Kadjar ile benzer büyük logo ve geriye doğru çekilmiş farlar dikkat çekiyor. Arkada Megane ile benzer uzatılmış arka lambalar bulunuyor. Van den Acker açıklamasında seride bir aile kimliği oluşturmaya çalıştırdıklarını, Renault otomobillerin tüm piyasalarda görülür görülmez tanınmasını amaçladıklarını da belirtmişti.

 

İnce A sütunları ve arka pencereler Scenic'in rakibi Citroen C4 Picasso ile oldukça benzer. Bu kısımlar görüş açısını arttırmak üzere tasarlanmış. Ön cam ise oldukça eğimli ve Scenic'e daha alçak bir çatı çizgisi kazandırıyor. Gövdenin öncekinden daha uzun, daha geniş ve daha alçak olması bekleniyor.

Van den Acker ayrıca beş koltuklu Scenic ile yedi koltuklu Grand Scenic arasında dış cephe farklılıkları olacağını da açıkladı. Yeni Megane ile aynı platformu kullanacak olan Scenic boyut ve fiyat olarak Renault Captur ile Kadjar SUV arasında bir yerde konumlanacak. Grand Scenic ise firmanın çıkmak üzere olan yedi kapılı amiral gemisi SUV modelinin yanında konumlanacak. Grand Scenic, ülkemiz gibi bazı pazarlarda satılmayan Espace modelinin de yerini dolduracak.

 

İç kabinde yeni Megane ile ortak bir kontrol paneli mimarisi göze çarpıyor. Tablet stili dikey ve büyük dokunmatik ekran kontrol fonksiyonlarının pek çoğunu içerecek, daha yüksek donanım seviyelerinde kontrol paneli ekranı sürücü göz hizasında renkli şekilde ön cama da yansıtılacak.

 

İç kabinde oldukça yüksek bir kalite tutturulmuş, pratik dokunuşlar ilave depolama çözümlerine yer verilmiş. Geniş gövde daha ferah ve esnek kullanıma el veren bir alan meydana getirmiş. Grand Scenic üçüncü koltuk sırasında daha da fazla baş ve bacak boşluğuna sahip. Bagaj kapasitesi de arttırılmış.

 

Motorların büyük kısmının Megane ile aynı olması bekleniyor. Yani bir dizi dört silindirli turboşarjlı benzinli ve dizel motorlar ile karşılaşacağız. Modelin piyasaya çıkışından kısa bir süre sonra yarı hibrit bir versiyon da gelebilir. Tüm versiyonlarda verimliliğe özen gösterilmiş, giriş seviyesi dizel versiyonda CO2 emisyon değeri 100g/km limitinin altına çekilmiş.

Son Güncelleme : 24 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo