2016 Land Rover Discovery Gelecek Yıl Çıkıyor

Ototeknikveri     27 Aralık 2015 09:37

Yeni beşinci nesil Land Rover Discovery modelinin dünya prömiyeri gelecek yıl yapılacak.

2016 Land Rover Discovery Gelecek Yıl Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Rover, Discovery Sport modelinin ardından yedi koltuklu oturma düzenine sahip Discovery modelini de yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Bu iki modelin yanında daha sonra tanıtılacak yeni bir küçük SUV ile Discovery ailesinin seçenek sayısı üç modele çıkacak. Land Rover tasarım direktörü Gerry McGovern küçük otomobillerde lükse yer vermekle ilgili sınırları zorlamakta kararlı olduklarını belirtiyor. Yeni yedi koltuklu Discovery'e dönersek, bu model şu anki Range Rover ve Range Rover Sport'un da temelimde bulunan aynı alüminyum platform üzerine inşa edilecek. Bu da T5 merdiven tipi şasi kullanılan Discovery 4 ile karşılaştırıldığında ciddi ağırlık azaltımı sağlayacak. Güncellenmiş 3.0 litre SDV6 dizel motor İngiltere ve Avrupa'da temel motor olacak. 2.0 litrelik dört silindirli Ingenium motor kullanan yarı hibrit bir versiyonun da ileriki tarihlerde çıkması bekleniyor.

Tasarım bakımından Discovery 5 Nisan ayında New York Auto Show'da tanıtılan Discovery Vision konseptinden yoğun şekilde esinlenecek. Land Rover'ın ana hedefi modern görünümlü ve sportif bir SUV yaratmak, bunu yaparken şu anki modelin esnekliğini de kaybetmemek. Modelde lüks ile pratiklik arasında denge kurmaya özen gösteriliyor.

 

Yeni SUV sınıfında bir ilk olan pek çok yeni teknolojiden de faydalanacak. Bunlar arasında yol koşullarına göre süspansiyonu ve şanzımanı ayarlayan lazer tarayıcı sistem ve dar park yerleri için uzaktan kumandalı park sistemi de bulunuyor.

Resmi tanıtımından kısa süre sonra 2016 Discovery modeli Range Rover ve Range Rover Sport ile birlikte Jaguar Land Rover firmasının Solihull fabrikasında üretilmeye başlanacak.  

Son Güncelleme : 27 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo