BMW Las Vegas CES 2016'ya Katılıyor

Ototeknikveri     28 Aralık 2015 06:33

BMW Grup 2016 Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) temassız dokunmatik ekran ve AirTouch teknolojilerini tanıtacak.

BMW Las Vegas CES 2016'ya Katılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

6 – 9 Ocak 2016 tarihleri arasında Las Vegas'ta gerçekleştirilecek fuarda BMW Grup bir vizyon otomobilli sergileyerek geleceğin iç kabini ve kullanıcı arayüzünün nasıl olacağını gösterecek. Sürücü, taşıt ve çevre arasındaki iletişim giderek daha yoğun hale gelirken, yeni hizmetleri de kolaylaştırıyor. Yeni teknolojilere en iyi örneklerden birisi de AirTouch. Bu özellik eğlence, navigasyon ve iletişim fonksiyonlarının basit el hareketleriyle sezgisel kontrol edilebilmesini sağlıyor. AirTouch dokunmatik ekranda ekrana gerçekten dokunmadan işlem yapabilme imkanı sunuyor. Sensörler orta konsol ile iç kabin aynası arasındaki el hareketlerini kaydediyor. Bu da sürücü ve yolcuların geniş panorama ekranda odak noktasını değiştirebilmelerini sağlıyor. Basit onay hareketi ilgili menüye erişim sağlıyor ya da bir ikonun aktive edilmesini mümkün kılıyor.

 

Kontrol panelindeki sensörler 3B kontrol imkanı veriyor.

BMW yeni jest ile kontrol sistemini bir yıl önceki CES etkinliğinde zaten tanıtmıştı. Basit parmak hareketlerinin ses kontrolü ya da telefon çağrılarını kabul etme gibi fonksiyonları yerine getirdiği sistem BMW Gesture Control adı ile yeni BMW 7 Serisi'nde de kullanılıyor. AirTouch ise bu özelliği bir adım daha öteye taşıyor. Kontrol paneli çevresine yerleştirilmiş sensörler buradaki el hareketlerine yanıt veriyor ve üç boyutlu kontrol imkanı sunuyor.

 

AirTouch bir eylemi onaylamak için başka bir seçenek daha sunuyor. Direksiyonun kenarındaki gizlenmiş bir AirTouch düğmesi tek dokunuşla istenen yazılımı açabiliyor ya da bir ayarı değiştirebiliyor. Yolcu için de kapı içindeki buton ile menülerde gezinmek ve işlem yapmak mümkün.

 

Akıllı AirTouch menü kontrolü seçim yapmak için gerekli adımları azaltıyor. Örneğin, telefon pedini aktive ederken sistem otomatik olarak kayıtlı numaraları ya da çağrı listelerini öne çıkartıyor, böylece hızlı şekilde seçim yapılabiliyor. AirTouch bir sonraki adımda hangi seçim ve kontrol adımlarının gerektiğini algılıyor ve görüntülüyor. Bu da sürücünün tüm konsantrasyonunu yola odaklamasını mümkün kılıyor ve otomobil yüksek oranda otomatik bir modda seyrederken ilave kullanışlılık sağlıyor.

 

Son Güncelleme : 28 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo