Jaguar'ın Gelecek Planları

Ototeknikveri     03 Ocak 2016 04:55

Jaguar lüks sedan modeli XJ'nin yerine başka bir modeli geçirmeye ve yeni seriler ile model gamını genişletmeye hazırlanıyor.

Jaguar'ın Gelecek Planları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar tasarım şefi Ian Callum lüks XJ sedan modelinin yerine başka bir modelin geçeceğini ve firmanın mevcut modeller için yeni versiyonlar çıkartmak yerine tamamen yeni model serileri üzerinde çalıştığını belirtti. Callum açıklamasında “Büyümeye devam edeceğiz. Mevcut model serilerine yeni gövde stilleri eklemek yerine tamamen yeni model serileri yaratacağız. Şu an bunun ve başka bazı yeniliklerin üzerinde çalışıyoruz” dedi. Callum yeni modellerin önündeki tek engelin ise kapasite meselesi olduğunu belirtti. Jaguar XE ve F-Pace modellerinin üretimleri arttırıldığında İngiltere'deki üç fabrikada Jaguar Land Rover'ın yıllık satışları 650 bin adet civarında tam kapasiteye ulaşmalı. 2018 yılında Slovakya'da yeni bir fabrika daha açılacak.

 

Callum açıklamasının devamında satış rakamlarıyla ilgili olarak “Firma olarak BMW ya da Audi'nin boyutlarına ulaşmayı istemiyoruz” diyerek “Satış hacmi bakımından yılda 1 milyonu aşmaya niyetli değiliz. Bu boyutta seri üretim prestij kaybettirebilir” yorumunu yaptı.

 

Callum aynı model için birden fazla gövde stili çıkartmak konusunda da Jaguar'ın BMW ve Audi'yi takip etmeyeceğini vurguladı ve bunun yerine yeni model serileri yaratacaklarını söyledi. Callum “Büyümemiz yeni model serilerinden gelecek” dedi.

 

XE'den daha küçük bir model olup olmayacağı sorusuna ise Callum ekibinin daha küçük bir Jaguar üzerinde sürekli konuştuğunu ancak bu konuda henüz kesin bir plan bulunmadığını belirterek yanıt verdi. Ian Callum XK'in geri dönüşünü de yalanladı.

 

XJ için ise, Callum şu anki otomobilin hala iyi durumda olduğunu, ilk kez görenlerin yepyeni bir model olduğunu düşündüklerini belirtti. Ayrıca, buna rağmen firma içinde XJ'in yeni neslinin daha pratik olması gerektiği yönünde bir fikir oluştuğunu, kendisininse hala stile daha fazla odaklanılması gerektiğini düşündüğünü aktardı.

Son Güncelleme : 03 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo