BMW 100. Yılını Otonom Sürüş Konseptiyle Kutlayacak

Ototeknikveri     03 Ocak 2016 09:08

BMW, Mart ayında kutlayacağı 100. doğum gününde, üretime hazır bir otonom sürüş sistemi konsepti sergilemeye hazırlanıyor.

BMW 100. Yılını Otonom Sürüş Konseptiyle Kutlayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW Satış ve Pazarlama Şefi Ian Robertson Londra'da firmasının otonom sürüş sistemleri ile ilgili açıklama yaptı. Tam otonom otomobillerin ulaştığı son nokta hakkında konuşan Robertson, firmasının 7 Mart'ta 100. yaş gününde bu alandaki yeni gelişmelerini görücüye çıkartacağı ipucunu da verdi. “Otonom sürüşte 'ayaklar serbest' aşamasına geldik” diyen Robertson “şimdi 'eller serbest' ve 'gözler serbest' aşamalarındayız. Bundan sonraki aşama ise 'beyin serbest' olacak yani sürücü tamamen devre dışı kalabilecek. Bu aşamaya ulaşmak 10 yıl alacaktır. Yasaları ve başka bazı faktörleri de düşünürsek bu süre 15 yıla çıkar” diye konuştu. Robertson sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu faktörlerden birisi ahlaki ikilem. Bir kamyon otomobilinize çarptığında otonom sürüş sistemi ne yapacak? Yoldaki başka araçları ve insanları tehlikeye atmak uğruna sizi mi kurtaracak yoksa basitçe kamyonun size çarpmasına göz mü yumacak? Bu gibi problemlere henüz hazır değiliz”.

 

BMW'nin yüzüncü yıl kutlamaları ile ilgili olarak ise Robertson'ın açıklamaları şöyle: “Paylaşacağımız bazı ürünler olacak. Geride bıraktığımız yüzyılı kutlarken bir yandan da önümüzdeki yüzyıla hazırlanıyoruz. Kutlamalarımızda özellikle bu geleceğe hazırlık olgusuna gönderme yapacağız”.  

Son Güncelleme : 04 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo