Volvo ve Ericsson'dan İşbirliği

Ototeknikveri     04 Ocak 2016 05:01

Volvo ve Ericsson, otonom Araçlar için akıllı medya sistemi geliştiriyor. Volvo, sürücülerin günlük yolculukları esnasında arkalarına yaslanıp boş zamanlarını değerlendirecekleri otonom sürüş dönemine hazırlanıyor.

Volvo ve Ericsson'dan İşbirliği
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) Volvo teknoloji partneri Ericsson ile birlikte sürücü ve yolculara otonom Volvo otomobillerdeki yolculuklarında keyifli zamanlar geçirtecek akıllı, yüksek bant genişliğine sahip medya oynatma yetenekleri olan teknolojileri geliştirdiğini açıkladı. Volvo Konsept Merkezi'nin Genel Müdürü Anders Tylman geliştirdikleri yeni teknolojiyle ilgili şunları söylüyor; “Concept 26 ile birlikte otonom otomobiller için tasarım vizyonumuzu ortaya koymuştuk. Şimdi ise tam otonom modda en iyi kullanıcı deneyimini sağlamak için gelecek çözümleri üzerinde aktif şekilde çalışıyoruz. Bir otoban düşünün ki üzerinde çok sayıda otonom otomobiller bulunsun ve bu otomobillerdeki sürücü ve yolcular yola odaklanmalarına gerek kalmadan arkalarına yaslanmış sevdikleri TV programlarını izliyor olsun. Bu yeni seyahat şekli keyifli bir yol deneyimi için çok daha geniş bant genişliğine sahip yeni bir teknoloji gerektirecek”.

 

Kesintisiz, sorunsuz medya oynatma

Otonom sürüş mobil internet ihtiyaçlarında paradigmaları değiştirecek. Volvo ve Ericsson bu paradigma değişiminin özellikle şehir merkezleri dışında tutarlı ve yüksek bant genişliklikli internet bağlantısına ihtiyaç doğuracağına inanıyor.

 

Ericsson'un ağ ve bulut uzmanlığından yararlanan Volvo seyir halindeki otomobillerde yüksek kaliteli, kesintisiz internet bağlantısı sunmayı hedefliyor. Rotanızı tahmin ederek ve ağ koşullarına bakarak medya içeriği her yolculuğun süresine göre düzenlenebilecek ve akıllı şekilde yüksek kalite ve kesintisiz bir izleme deneyimi ile sunulabilecek.

Ericsson Otomotiv Hizmetleri Şefi Claes Herlitz'in açıklamaları ise şöyle: “Araştırmalarımız önümüzdeki yıllarda tüm mobil veri trafiğinin %70'inin videolardan oluşacağını gösteriyor. Bu da sadece otobandaki birden fazla seyir halindeki otomobile hizmet eden değil aynı zamanda yüksek kaliteli, kesintisiz video hizmeti de verebilen inovatif bir bağlanabilirlik, bulut ve analitik çözümü gerektiriyor”.

 

En yaygın rotaları ve seyahat sürelerini öğrenerek ve medya tercihlerini anlayarak gelecekteki Volvo otomobiller tek tıklamayla navigasyon ve kişiselleştirilmiş tercih temelli potansiyel medya listeleri sunarak müşterilere rotaları ve bu rotalara -otonom sürüş ile geçirilecek süreye- uygun içerikleri seçme imkanı verecek.

 

Kişiselleştirilmiş ve optimize edilmiş içerik

Anders Tylman: “Eğer sevdiğiniz dizinin en son bölümünü izlemek istiyorsanız otomobiliniz yolculuğunuzun ne kadar süreceğini bilecek, rotayı ve sürüş kontrolünü buna göre optimize edebilecek. Otonom sürüşle yolculuk artık sadece A noktasından B noktasına gidişten ibaret değil. Artık yolculuk otomobilde yaşayacağınız deneyimle, zamanınızı nasıl harcamak istediğinizle alakalı. Geleceğe yönelik otonom sürüş teknolojisi ile insanlara seyahat ve deneyimlemek istedikleri içerik ile ilgili seçme özgürlüğü sunabiliyoruz”.  

Son Güncelleme : 04 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo