Yeni 2016 Mercedes E Serisi'nden Yeni Fotoğraflar

Ototeknikveri     05 Ocak 2016 02:18

Mercedes-Benz yeni kasa E Serisi modelini 2016 Detroit Auto Show'da (NAIAS) tanıtacak.

Yeni 2016 Mercedes E Serisi'nden Yeni Fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fuardaki tanıtımdan önce onuncu nesil yeni modelin fotoğrafları internete sızdı. Otomobilin tasarımı C Serisi ve S Serisi ile güçlü bir benzerliğe sahip. Mercedes-Benz modelin tasarımını diğer sedan modelleri ile uyumlu hale getirmiş ve E Serisi'nin daha önceki kimliğini terk etmiş. Otomobil şimdi tam da C Serisi ve S Serisi arasında konumlanan bir modelden beklenecek şekilde görünüyor. Yeni E Serisi  selefinden 43 mm daha uzun, aks açıklığı da 65 mm arttırılmış. Uzunluk ve aks açıklığı arasındaki fark daha kısa ön ve arka sarkıntılardan kaynaklanıyor. Boyutlardaki değişikliğe rağmen şıklık başarıyla korunmuş. 4,923 mm'lik gövde sadece 0.23 hava sürtünme katsayısına sahip ve ciddi ağırlık azaltma önlemleri uygulanarak yeni E Serisi olabildiğince hafif yapılmış. Geliştirilmiş aerodinamik özellikler sayesinde otomobil otoban hızlarında daha az gürültü yapıyor ve yakıt ekonomisi iyileştirilmiş. Aerodinamik ayarlar, daha iyi ses yalıtımı ve başka önlemler ile yeni E Serisi çok daha düşük NVH (gürültü, ses, titreşim) değerleri sunuyor.

 

E Serisi çıkışından itibaren çok sayıda motor seçeneğiyle sunulacak. 2016 model yılında giriş seviyesi model E200 olacak ve dört silindirli benzinli motorla birlikte gelecek. Dizel versiyonu ise E220d olacak, bunda da yeni dört silindirli motor bulunacak. Auto Presse'e göre serinin ilk çıkışında tek vites seçeneği 9G-Tronic otomatik vites olacak.

 

Serinin çıkışından sonra da yeni motor seçenekleri gelmeye devam edecek. Bunlar arasında E350e hibrit sistemi de bulunacak. Bu versiyon 30 kilometre elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. E350'de toplam 279 hp çıkış gücü ve 600 Nm tork bulunuyor. AMG ise bir kaç ay içinde tanıtılması beklenen E63 üzerinde tam gaz çalışmaya devam ediyor.

E Serisi'nin iç kabini ise daha küçük kardeşleri ile değil de S Serisi ile oldukça benzer. Donanım seviyesine ve tasarım serisine göre farklı döşeme ve renk seçenekleri sunuluyor. En üst donanım seviyesinde 12.3 inç konvansiyonel iki geniş ekran yer alıyor. Sürücü dijital kontroller için üç farklı stil seçebiliyor. Bir cam kapakla korunan ekranların görsel efekti etkileyici. Giriş seviyesi ise daha mutevazı görünüyor.

 

Yeni E Serisi teknoloji paketi ilk kez direksiyon üzerinde sunulan dokunmatik kontrolleri de sunuyor. Dokunmatik sistem dikey ve yanal parmak hareketlerine yanıt veriyor. 2016 E Serisi bir yarı otonom sürüş moduna da sahip. Otomatik şerit değiştirebilen sistem daha önceki Distronic sistemine göre daha karmaşık görevleri de yerine getirebiliyor.

Son Güncelleme : 05 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo