Volvo ve Microsoft Sizi Otomobilinizle Konuşturuyor

Ototeknikveri     06 Ocak 2016 03:28

Amerikan TV dizisi Kara Şimşek'te David Hasselhoff ile otomobili KITT'in konuşmalarından 33 yıl sonra, bu kez Volvo ve Microsoft sürücüler ile otomobilleri arasında konuşarak iletişimi mümkün kılacak giyilebilir sesli kontrol sistemi çıkartıyor.

Volvo ve Microsoft Sizi Otomobilinizle Konuşturuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo sahipleri Microsoft Band 2 sistemi sayesinde otomobilleri ile konuşabilecek, komut verebilecek, sesli komutlarla navigasyonu ayarlayabilecek, klimayı açıp kapatabilecek, kapıları kilitleyebilecek, ışıkları açıp kapatabilecek ya da kornayı çalabilecek. Bütün bunlar Volvo'nun mobil yazılımı Volvo on Call ve bağlantılı giyilebilir cihaz yardımı ile gerçekleştirilecek. Kasım 2015'te Volvo ve Microsoft HoloLens teknolojisi ile ilgili büyük işbirliklerini duyurmuşlardı. HoloLens dünyanın ilk bağımsız holografik bilgisayarı. Bu teknoloji gelecekte müşterilerin otomobillerini satın almadan önce sanal gerçeklikte tanıyabilmelerini hatta deneyebilmelerini sağlayacak. İki firma şimdi ise Volvo otomobiller için sesli komut özelliği sunan Microsoft Band 2 teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu proje de Volvo ve Microsoft'un yeni nesil otomobil teknolojileri ile ilgili yoğun ilgisinin bir kanıtı.

Volvo Grup Başkan Yardımcılarından Thomas M. Müller yeni işbirliği ile ilgili şu bilgileri veriyor: “Volvo otomobil deneyimi son teknolojileri kullanarak en heyecan verici yöntemlerle daha kolay ve daha kullanışlı kılmak istiyor. Sesli komut sistemi için, dijital asistan fonksiyonlarının sunduğu olanaklardan müteşekkil büyük bir buzdağının sadece görünen yüzü diyebiliriz. Bu proje heyecan verici bir geleceğin başlangıcını temsil ediyor”.

 

Son zamanlarda Volvo geleneksel otomotiv sahnesinin dışındaki inovasyonlara yakından ilgi göstermeye başladı. Bu kapsamda firma potansiyel ortaklıklara ve yeni iş modellerine açık.

Volvo Grup Sözcüsü Klas Bendrik firmasının teknolojiye yaklaşımını şöyle açıklıyor: “İnovasyonlar gerçekleştirirken teknolojiyi sadece teknolojinin yararına kullanmıyoruz. Eğer bir teknoloji müşterilerimizin hayatını daha kolay, daha iyi, daha güvenli ve daha keyifli kılmıyorsa biz onu kullanmayız. Kabul edelim, kol bileğine taktığı havalı bir aygıt aracılığı ile otomobiliyle konuşmayı herkes hayal etmiştir. Bu hayali gerçeğe dönüştürüyoruz”.

 

Microsoft İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Peggy Johnson ise Volvo ile yaptıkları işbirliğini şöyle tarif ediyor: “Volvo ile birlikte teknolojinin sürücünün güvenliğini ve üretkenliğini arttırma potansiyelini daha da iyi anlayacağız”.

Microsoft Band 2 sesli komut sistemi ve giyilebilir cihazlar Volvo on Call uygulamasının bulunduğu piyasalarda (ABD, Çin, Rusya, AB ülkeleri, Norveç, İsviçre ve Brezilya) bu yılın bahar aylarında kullanılmaya başlanacak. Microsoft Band 2 otomobil ile ilgili fonksiyonlarının yanı sıra kullanıcılara sağlık ve egzersiz tavsiyeleri veriyor, sağlık durumlarını kayıt altında tutmalarını sağlıyor. Aynı zamanda eposta, sms, sosyal medya güncellemeleri gibi internet bağlantılı hizmetlere de erişim sağlıyor. Volvo On Call ise Volvo'nun 2001 yılından beri otomobillerinde yer verdiği otomobile entegre özel SIM kart ile çalışan bir sistem ve çok sayıda güvenlik fonksiyonu sunuyor.

Son Güncelleme : 06 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo