Yeni SUV Nissan Kicks 2016'da Geliyor

Ototeknikveri     06 Ocak 2016 04:00

Kompakt crossover segmenti Nissan'ın Kicks konseptinden esinlenen yeni modelini duyurmasıyla daha da ısınmaya başladı. Kicks konsepti 2014 Sao Paulo Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştı.

Yeni SUV Nissan Kicks 2016'da Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üretime geçirilecek Kicks modeli bu yıl içinde Latin Amerika'da satışa sunulacak. Nissan'ın tarifine göre, yeni model alışılmışın dışında ve güçlü tasarım ile her otomobil kullanıcısının hayali olan performansı birarada sunuyor. Crossover modelin tasarımı ve geliştirilmesi Nissan Tasarım Amerika, Nissan Tasarım Amerika Rio ve Nissan'ın Japonya Global Tasarım Merkezi'nin işbirliği ile tamamlanmak üzere. Model firmanın Brezilya'daki Resende Endüstriyel Kompleksi'nde üretilecek. Tesise yeni modelin üreitmi için 192 milyon dolar yatırım yapıldı. Kicks burada March ve Versa gibi diğer kompakt modellerle birlikte üretilecek. Yeni Kicks'in Amerika Birleşik Devletleri'nde de satışa sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor ancak Nissan yetkilileri modelin satışını Latin Amerika'da başlatsalar da sonrasında başka piyasalara da sunmayı düşündüklerini belirtiyorlar.

Nissan CEO'su Carlos Ghosn bir açıklamasında konu ile ilgili şunları söyledi: “Nissan ilk crossover modeli Murano ile 2003'te yarattı. O zamandan beri crossover alanındaki dünya liderliğimizi Juke, Qashqai ve X-Trail gibi otomobillerle devam ettirdik ve büyük başarılar kaydettik. Kicks Nissan'ın crossover alanındaki uzmanlığını daha da öteye taşıyacak”.  

 

Son Güncelleme : 06 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo