Tasarım CEO'sundan 2016 Alfa Romeo SUV ipucu

Ototeknikveri     06 Ocak 2016 05:22

Alfa'nın tasarım şefi Ralph Gilles, BMW X3 ile rekabet edecek Giulia temelli yeni SUV'nin fotoğrafını Instagram'da yayınladı. Yeni model 2016 baharda tanıtılacak.

Tasarım CEO'sundan 2016 Alfa Romeo SUV ipucu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alfa Romeo bu yıl iki önemli yeni ürün çıkışı yapacak. Giulia sedan sonbaharda satışla çıkacak, firmanın ilk SUV'si de hemen ardından bunu takip edecek. FCA'nın tasarım şefi Ralph Gilles sosyal medyayı yeni SUV ile ilgili ipucu görseli paylaşmak için kullandı. Fotoğrafta tasarımcı Lorenzo Ramaciotti otomobilin üzerinde görülüyor. Ramaciotti'nin arkasında otomobilin diğer Fiat ya da Chrysler ürünlerine benzemeyen, Giulia'dan esinlenmiş görünen tasarımı dikkat çekiyor. Bagaj şeklinin farklı olduğu ve altta düz bir zeminin yer aldığı da gözlerden kaçmıyor.

Üç boyutlu çizimler de otomobilin dış cephe tasarımının son halinin nasıl olabileceğine dair fikir veriyor.

 

Giulia gibi, Alfa SUV de FCA'nın yeni modüler platformunu kullanacak. Giulietta için kısaltılacak platform yeni 5 Serisi rakibi sedan ve BMW X5 rakibi büyük SUV için ise genişletilecek.

 

Sedan gibi SUV'de de 2.2 litre dizel motora yer verilmesi bekleniyor. Sızan son haberlere göre Giulia'da bu motor 150, 180 ya da 210 hp çıkış gücü ile yer alacak. Yeni bir GME (global medium engine) 2.0 litre benzinli motor da 200 hp, 250 hp ya da 280 hp çıkış gücüyle her iki modelde bulunabilir. SUV'nin çift turbo 2.9 litre V6 motorlu bir performans versiyonunu da görebiliriz. Bu motor Giulia'da 500 bhp gücünde.

 

RMcardesign'ın aracın nasıl görüneceğine dair çalışaması

Haberlere göre Giulia gecikmiş durumda. Yeni SUV'nin sedan modeli yakalayabilmesi için Giulia'nın geliştirme sürecinin yavaşlatıldığı düşünülüyor. Alfa dünya çapındaki SUV patlamasından mümkün olduğunca çabuk yararlanmak istiyor. Özellikle Çin ve ABD SUV'ye olan talepte lider konumdalar.

 

Yeni Alfa modellerinin çıkışı Giulietta hatchback modelinin geleceğine gölge düşürüyor. Alfa içindeki kaynaklar bu modelin yerine Qashqai boyutlarında bir SUV'nin geçebileceğini belirtiyor.

 

Not: Haberin kapak resmi, RMcardesign tarafından aracın nasıl görünebileceğine işaret etmek için hazırlanmıştır.

Son Güncelleme : 06 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo