Dünyada İlk; Otonom Yeni Mercedes E Serisi Nevada Yollarında

Ototeknikveri     07 Ocak 2016 12:46

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi için otonom sürüş için test lisansı alındı. 2016 E Serisi ABD'nin Nevada eyaletinde bu lisansı alan ilk standart üretim modeli otomobil oldu.

Dünyada İlk; Otonom Yeni Mercedes E Serisi Nevada Yollarında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünyada ilk kez ve Nevada eyaletinin Las Vegas şehrindeki Tüketici Elektroniği Fuarı ile aynı zamanlarda üç standart üretim E Serisi otomobil Nevada yollarında otonom sürüşle test edilecek. Otonom sürüş fonksiyonlarının test edilmesine izin vermek için daha önce test otomobillerine özel yazılımlar ve donanımlar ekleniyordu. Bu donanım ve yazılımlar arasında sensörler, modifiye edilmiş direksiyonlar ve uyumlanabilir elektronik stabilite programı (adaptive ESP) bulunuyordu. Yeni Mercedes E Serisi için ise bu geçerli değil. Yeni E Serisi zaten standart olarak bu akıllı teknolojilerle birlikte geliyor. Test yapılırken sadece DRIVE PILOT kontrol ünitesinde çok küçük yazılım değişiklikleri yeterli oluyor.

 

Daimler AG Ar-Ge'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Profesör Thomas Weber konuyla ilgili şunları belirtti: “Merdes-Benz dünyada bu lisansı alabilen ilk otomobil üreticisi oldu. Bu da otonom sürüş teknolojilerinde diğerlerinden bir adım önde olduğumuzu gösteriyor. Yeni E Serisi ile tam otomatik otomobillere biraz daha yaklaştık”.

Nevada Eyalet Valisi Brian Sandoval ise Mercedes ile işbirlikleri hakkında şu açıklamada bulundu: “Nevada eyaleti uluslararası otomotiv lideri Daimler'in testlerine ve modern otonom sürüş teknolojilerine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyor. Bu devrimsel, sürdürülebilir ve kreatif girişimlerle işbirliği yaparak Nevada inovatif teknolojiler için önemli bir cephe olmayı hedefliyor”.

 

Otonom sürüş testleri Nevada'da tüm eyaletlerarası ve eyalet karayollarında serbest hale geldi. Yasal olarak sürücülerin sadece dönüşlerde, kavşaklarda ve kalkışlarda otomobile müdahale etmesi yeterli oluyor. Otonom test sürüşleri halka açık yollarda günlük trafik içerisinde ve özel eğitim almış sürücüler tarafından gerçekleştirilecek. Nevada Eyaleti Motorlu Araçlar Dairesi (NDMV) testlerde direksiyondaki sürücünün yanı sıra bir de yolcu bulunmasını şart koşuyor. Test otomobilleri otonom sürüşle çalıştıklarını bildiren özel kırmızı plakalara sahip.

 

Nevada otonom sürüşle ilgili yasaları Haziran 2011'de çıkarttı ve bu konuda bir öncü olarak görülüyor. Eyaletin yol ağı, arazi koşulları ve trafik yoğunluğu ABD genelinin koşullarını iyi şekilde temsil ediyor ve otonom sürüşe uygun. İki otonom Daimler kamyon da Mayıs 2015'ten beri eyalet yollarında.

Son Güncelleme : 07 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo