Geleceğin Volkswagen'i; Budd-e

Ototeknikveri     07 Ocak 2016 02:20

Volkswagen 21. yüzyılın mikro taşıtı olarak nitelendirdiği Budd-e konseptini Tüketici Elektroniği Fuarı'nda resmi olarak tanıttı.

Geleceğin Volkswagen'i; Budd-e
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

21. yüzyılın mikro taşıtı olarak tanımlanan Budd-e LED farlar ve LED ambiyans aydınlatmalı dev ön panjuru ile etkileyici bir ön fasyaya sahip. Konseptin diğer özellikleri arasında genişletilmiş D sütunu, özgün farlar, 21 inç alaşım jantlar, tavana monte güneş panelleri, dijital arka aynaları ve arka tampondan açılan özel bir bölme bulunuyor. Konsept 4.60 metre uzunluğunda, 1.93 metre genişliğinde ve 1.83 metre yüksekliğinde. Aracın aks açıklığı ise 3.15 metre. Boyut açısından konsept Touran ve Multivan T6 arasında bir noktada konumlanan araç, uzunluğuna göre oldukça fazla olan aks açıklığı ile dikkat çekiyor. Aracın yönlendirilebilen arka tekerlekleri 11.5 metrelik dönüş çapına erişilebilmesi imkan veriyor.

İç kabinde sürücüler üç farklı kişiselleştirilebilir ekrandan oluşan dev bir panel ile karşılaşıyor. Yolcularını saran arka koltuklar ve düğmesiz, dokunmatik özellikli direksiyon iç kabinin öne çıkan özelliklerinden. Konseptte tüm özellikler -kapılar dahil- dokumatik ya da jest kontrolleri ile kontrol edilebiliyor. Otomobil gelişmiş bir ses tanıma sistemine sahip ve sistem “Merhaba Budd-e” komutu ile aktive oluyor. Sistem sezgisel şekilde çalışıyor ve “sıcaklığı biraz arttır” gibi çok net olmayan komutlara da yanıt verebiliyor. Sistem komutun kimden geldiğini de anlayabiliyor. Eğer bir yolcu sıcaklık ayarı isterse ayar sadece yolcunun bulunduğu klima bölgesi için yapılıyor.

 

Budd-e Volkswagen'in plug-in hibrit ve elektrikli otomobiller için geliştirdiği Modüler Elektrikli Platform'unu (MEB) kullanıyor. Volkswagen platformun büyük piller ve elektrikli sürüş bileşenleri için özel tasarlandığını, iç kabin genişliği ve sürüş dinamiklerini de koruduğunu belirtiyor.

Volkswagen Budd-e teknik özellikleri;

Otomobilin gücü ise her akstaki elektrikli motoru besleyen 92.4 kWh pilden geliyor. Aracın ön aksında 136 hp güç ve 200 Nm tork üreten elektrik motoru yer alırken arka aksındaki elektrik motoru 170 hp güç ve 290 Nm tork üretiyor. Toplam 300 hp'nin üzerinde bir güç çıkışına sahip olan araç, 0'dan 100 km/s hıza 6.9 saniyede ivmeleniyor ve 180 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Nomal yol koşullarında 533 km'lik bir menzil sunabilen VW Budd-e, 150 kW'lık DC bir çıkıştan, bataryasının yüzde 80'lik ksımını 30 dakikada doldurabiliyor.

 

Volkswagen'in 2019 yılında yollara çıkaracağı yeni nesil modellere teknolojisi ve tasarımı ile ışık tutan yeni Vw Budd-e detaylı resimlerine aşağıdaki galeriden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 07 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo