2.0 Dizel ile Mercedes'te Neler Değişecek?

Ototeknikveri     07 Ocak 2016 10:35

Yeni kasa Mercedes E Serisi'nde sunulması beklenen yeni 2.0 litrelik dizel, markanın model gamındaki bir çok araçta yer bulma potansiyeline sahip.

2.0 Dizel ile Mercedes'te Neler Değişecek?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni kasa Mercedes E Serisi'nin 11 Ocak'ta yapılacak resmi tanıtımı öncesinde çıkan görüntüleri ve muhtemel motor gamı bilgileri gündemin önemli konularından birisi oldu. Araçla ilgili olarak en çok dikkat çeken detaylardan birisi ise daha önceki haberlerimize de bir çok kez konu olan yeni 2.0 litrelik dizel motor, eğer gerçekten yeni E Serisi'nde sunulmaya başlanırsa, markanın diğer modellerinde de kullanılarak özellikle vergi dilimi yüzünden sıkıntı yaşanan ülkemizde önemli bir eksikliği giderecek. İlk gelen bilgilere göre 150 hp güç üreten giriş seçeneğinin yanında 195 hp güç üreten daha güçlü bir versiyonu da bulunacak yeni 2.0 litrelik dizel önce E Serisi'nde sunulmaya başlanacak. 

 

Güncel 2.1 litrelik dizelin görev aldığı markanın A, B, CLA ve GLA modellerinden oluşan kompakt serisinde de sunulması muhtemel olan 2.0 dizel, bu segmentte Renault kökenli 1.5 litrelik dizelin ilgi gördüğü ülkemizde yüksek satış potansiyeline sahip değil. C Serisi'nde de 1.6 litrelik dizel motorun varlığı ile büyük bir şansı olmayan 2.0 litrelik dizel, bu araçta sadece 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemi birlikteliği ile ilgi görebilir. 

 

Yeni Mercedes GLC 2.0 dizele kavuşursa

2.0 litrelik dizelin en büyük etkisinin olacağı model ise hiç kuşkusuz yeni GLC. Segmetindeki bir çok modelin 2.0 litrelik dizel motor seçeneğine 2.0 litrelik benzinli ve 2.1 litrelik dizel motorları ile cevap vermeye çalışan GLC, dizel seçeneğinin 250 bin TL'ye yaklaşan başlangıç fiyat etiketi sebebiyle zorlanıyordu. 2.0 litrelik dizel mootrun yeni GLC'de yer bulması, daha düşük başlangıç fiyatı ile dizel motor sunulabilmesine imkan vereceğinden araca olan talebin artması da muhtemel. Ancak bu durum ülkemizde halihazırda satılmakta olan 2.0 litrelik benzinli ve 2.1 litrelik dizel motorlu GLC'lerin ikinci elde değer kaybetmesine yol açacağından mevcut kullanıcıların hoşuna gitmeyecektir. 

 

Yeni E Serisi dışında, 2.0 litrelik dizel ünitenin görev alma ihtimalinin olduğu modellerden birisi de GLE. 2.0 litrelik dizel motora sahip BMW X5 ve Volvo XC90'a alternatifi olacak bu seçenek düşük vergi dilimine girmesi sayesinde aracın başlangıç fiyatının da azalmasını sağlayacak. 

 

Markanın amiral gemisi modelleri S Serisi ve GLS'de de bu motorun kullanılması ilk aşamada beklenmese de, elektrik motoru ile desteklenecek hibrit konfigürasyonlarda 2.0 litrelik dizel motorun yer alma ihtimali bulunuyor. 

Son Güncelleme : 09 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo