Audi 2016 CES'te; Elektrikli, Otomatik ve Ağa Bağlı

Ototeknikveri     08 Ocak 2016 12:59

Elektrifikasyon, dijitalizasyon ve pilotlu sürüş: Audi otomotiv endüstrisinin bu üç gelecek trendini bu yılki Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı'ndaki (CES 2016) teması olarak belirledi.

Audi 2016 CES'te; Elektrikli, Otomatik ve Ağa Bağlı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünyanın en önemli elektronik fuarı olan organizasyon 9 Ocak'a kadar ABD'nin Nevada eyaletinin Las Vegas kentinde devam edecek. Kullanıcı dostu işletim Audi'nin en güçlü özelliklerinden birisi, şimdi marka işletim ve görüntüleme konseptini (HMI, insan – makine arayüzü) yeni çözümlerle daha da geliştiriyor. Firmanın Elektronik Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ricky Hudi'nin konuyla ilgili açıklamaları şöyle: “Geleceğin kabini araç sahiplerinin arabayı kullanma şekillerini ve yolculuk deneyimlerini değiştirecek. Başarılı Audi sanal kokpit sistemimizi Audi sanal kontrol paneli ile geliştiriyor ve müşterilerimiz için tamamen yeni bir deneyim dünyasına kapı açıyoruz. Gelecekte tüm sistem müşterinin alışkanlıklarını ve tercihlerini tespit edebilir ve aktif olarak buna cevap verebilir duruma gelecek”.

Firma CES fuarında dokunmatik AMOLED ekranlı HMI konseptinin önizlemesini sunan bir iç kabin modeli de sergiliyor. Yeni MMI dokunmatik kontrol sistemi akıllı telefon ve tabletlerden alışkın olduğumuz dokunma hareketlerini otomobil ortamına adapte ediyor. Akıllı telefonlar ve akıllı saatler gibi cihazlar sorunsuz bir şekilde otomobile bağlanabiliyor. Yeni işletme ve görüntüleme konsepti Audi'nin modüler multimedya platformu MIB2+'nın yeni neslini temsil ediyor. Sistem çok sayıda yüksek çözünürlüklü ekranı aynı anda kontrol edebiliyor. MIB2+ en yeni kablosuz bağlantı standartı LTE Advanced ile uyumlu.

 

Audi Connect şemsiyesi altındaki online hizmetler hızlı bir şekilde büyüyor. Akıllı telefon uygulaması “Audi MMI connect” otomobillere özel uzaktan kontrol fonksiyonları sunuyor. Örneğin bu sayede sürücüler otomobillerinin konumunu akıllı telefonlarıyla tespit edebiliyorlar. Uygulama bu yıldan itibaren dördüncü nesil Apple TV için de sunulacak. Yine bu yıldan itibaren Audi Connect SIM, Audi Connect servislerini Avrupa'ya taşıyacak. Bunun için herhangi bir özel aktivasyon işlemi gerekmeyecek, sistem otomatik olarak Avrupa Birliği'ndeki GSM şebekelerine bağlanabilecek.

Bu yıl Audi bağlantı portfolyosunu ilk Otomobil – X iletişim hizmetlerini de kapsayacak şekilde genişletiyor. Yeni hizmetler arasında trafik işaretleri bilgilendirmesi ve tehlike bilgilendirmesi (Avrupa için) de bulunacak. Online trafik ışıkları bilgilendirmesi (ABD için) ise otomobili GSM şebekesi aracılığı ile şehrin trafik ışıklarını kontrol eden ana bilgisayarlara bağlayacak.

 

Audi e-tron quattro konsept çalışması tamamen elektrikli bir spor SUV şeklinde CES fuarında sergileniyor. Konsept Audi'nin elektrikli otomobiller stratejisini tanıtıyor. Toplam gücü 370 kW olan üç elektrikli motor quattro sürüş sistemini ve elektrikli tork yönlendirmeyi aktive ederek gerektiği şekilde gücün arka tekerleklere dağıtılmasını sağlıyor. Sonuçta maksimum dinamik ve istikrar elde ediliyor. 95 kWh pil 500 kilometre elektrikli sürüş mesafesine imkan tanıyor. Konsept 2018'de çıkabilecek bir üretim modelinin habercisi.

Audi e-tron quattro konsepti tüm pilotlu sürüş fonksiyonlarını içeriyor. Bunlar arasında trafik sıkışıklıkları ve park etme fonksiyonları da var. Bu servisler özellikle sürücü sıkıntılı durumlardayken güvenlik, zaman kazanımı, verimlilik ve kullanışlılık sunuyor. Konu pilotlu sürüşş olduğunda, Audi uzun yıllardır otomotiv sektörüne öncülük eden işler yapıyor. Gelecek sistemlerinin ana bileşeni ise zFAS adı verilen merkezi sürücü asistanı kontrolü olacak. Tüm sensörlerden sağlanan veriler (3D kameralar, lazer tarayıcı, radar ve ultrasonik sensörler dahil) bu kompakt modüle gönderilecek be burada işlenecek. Etkileyici işlem gücü sayesinde zFAS otomobilin sensör sistemlerinden aldığı data ile yol ve çevresinden aldığı datayı sürekli olarak birbiri ile karşılaştırabilecek.

Özellikle bu alanda, Audi HERE veri tabanındaki güncel bulut verilerinden yüksek oranda faydalanabilecek. Audi AG, BMW Grup ve Daimler AG geçtiğimiz Aralık ayında HERE girişimini devraldı. Gelecekte sürücüsüz otomobiller navigasyon haritası için santimetresine kadar güncel ve doğru bilgi sunan yeni bir veri kaynağına ihtiyaç duyacak. HERE'dan güncel hata eşzamanlı veri çekerek otomobil rotası üzerinde neler ile karşılaşacağını bilebilecek. Yoldaki herhangi bir değişiklik, olay ya da tehlike mümkün olan en hızlı şekilde öğrenilebilecek.

CES'de sergilenen diğer teknoloji alanları da Audi'nin otomotiv elektroniğinde ne kadar büyük ve önemli bir yer kapladığını kanıtlıyor. Örneğin marka aydınlatma alanındaki inovasyonları da sergiliyor. Bunlar arasında Matrix OLED ve Matrix lazer teknolojilerindeki son gelişmeler de var.

 

Audi aynı zamanda sağlık yönetimi alanına da el atıyor. Orta vadede Audi Fit Driver sağlıklı sürücü sistemi “Audi otomobilim benimle ilgileniyor” sloganı ile destekleyici bir yol arkadaşı haline gelecek. Sistem sürücüleri önerileri ile daha sağlıklı bir yaşama teşvik edecek.

Bir diğer etkileyici gelişme ise Audi VR deneyimi. Bir otomobil bayisinde satış danışmanı herhangi bir Audi modelini cihaza yansıtabilecek, böylece müşteriler sanal gerçeklik seti ile (gözlük ve kulaklık) tüm detayları ile gerçeğe en yakın şekilde deneyimleyebilecek. Audi 2016 yılında bu derece gelişmiş bir sanal gerçeklik sistemi sunan ilk otomobil üreticisi oldu.

Şu anda CES fuarında Audi'yi üç model temsil ediyor; Audi Q7, Audi A4 ve Audi R8 V10 plus.  

 

Son Güncelleme : 09 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo