Hyundai Ioniq Hibrit Otomobiller için Yeni Bir Sayfa Açıyor

Ototeknikveri     08 Ocak 2016 01:28

Dünyada ilk kez, elektrikli, plug-in hibrit ve hibrit güç aktarım mekanizmaları tek gövde tipinde birarada bulunuyor.

Hyundai Ioniq Hibrit Otomobiller için Yeni Bir Sayfa Açıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Kore Namyang'daki Hyundai Motor Ar-Ge Merkezi'nde gerçekleştirilen ulusal basın tanıtımının ardından, hibrit otomobiller alanında devrim yaratan Ioniq ile ilgili yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Hyundai Motor Ar-Ge Merkezi Proje Yönetimi Departmanı Şefi Rag Jung yeni otomobil ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Ioniq Hyundai'nin yeni düşünme biçimini ve gelecekle ilgili cesur planlarını temsil ediyor. Bu dünya standartlarındaki özel hibrit otomobil geleceğin ulaşım anlayışının başladığı nokta”.

 

Tamamen hibrite özel tasarım ve hafif yapılı mühendislik

Özellikle dünyada ilk kez aynı araçta birarada bulunacak verimli ve ultra düşük emisyonlu üç farklı güç aktarım mekanizmasını taşımak için yaratılmış şasisi ile Ioniq %53 gelişmiş yüksek dayanıklı çelik ve hafif alüminyum bileşiminden oluşuyor. Yeni model kaporta, bagaj kapağı ve süspansiyon bileşenleri gibi kısımlarla alüminyum kullanımı sayesinde 12.6 kg (%45) hafiflemiş. Çarpmaya karşı dayanıklılık ve koruma gereken yerlerde yüksek dayanıklı çelik kullanılarak büyük çarpışmaların dahi etkisinin hafifletilmesi sağlanmış.

Yeni model çekirdekten dinamik sürüş ve yol tutuşu için tasarlanmış. Bu da Ioniq modelini diğer hibrit otomobillerden ayıran bir özellik. Otomobilin pillerinin altta ve ön kısımda konumlandırılması alçak bir çekim merkezi yaratarak hızlı yanıt veren ve stabil bir viraj performansı sağlamış. Ioniq yol tutuşu yeteneklerini arka kısımda yer verilmiş multi-link çift alt süspansiyon ile daha da arttırmış.

 

Ioniq'in içinde: Hibrit sistemin evrimi

Tüm Ioniq serisi elektrikli, plug-in hibrit ve hibrit güç aktarım mekanizmalarını birarada sunacak, bu da dünyada bir ilk. Kore'deki tanıtımda piyasaya çıkacak ilk versiyonla ilgili detaylar paylaşıldı; hibrit.

 

Dünyanın en yüksek termal verimlilik oranı ile (%40) Hyundai Motor'un hibrit sistemleri için özel geliştirilmiş yeni 1.6 litre Kappa Gdi motor 105 hp, birlikte çalıştığı daimi manyetik elektrikli motor ise 47 hp güç çıkışı sunuyor.

Motorun içinde sınıfında lider %40 termal verimlilik oranı sağlanmış. Kafa kısmı ve blok soğutma optimizasyonu için ayrılmış. Ayrıca, 200 bar yüksek basınçlı 6 delikli direkt yakıt enjektörü yakıt tüketiminde ve CO2 emisyonlarında daha da fazla verimlilik sağlıyor.

 

Bunun yanı sıra lityum-iyon polimer pil olağanüstü şarj ve deşarj performansı sunuyor, yüksek voltajlı motordan gelen gücü optimize ediyor ve hızlı rejenerasyona imkan tanıyor.

 

Güç dağılımının kontrolü hibrit sistemlere özel çift debriyajlı şanzıman (DCT) ile gerçekleştiriliyor. DCT Ioniq'e has dinamik bir sürüş deneyimi sunuyor. Sınıf lideri %95.7 güç aktarım verimliliği ile hızlı yanıt, iyi hızlanma performansı ve yumuşak vites geçişleri sağlanıyor.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo