Yeni DS3 2016 Cenevre Motor Show'da

Ototeknikveri     08 Ocak 2016 02:14

Citroen lüks markası DS'i güçlendirmeye çalışırken, süper mini otomobil DS3 ikinci nesliyle yollara çıkıyor.

Yeni DS3 2016 Cenevre Motor Show'da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen'in heyecan verici lüks markası DS bu bahar DS3 süper mini modelini piyasaya sürdüğünde kendisini bağımsız bir marka olarak yapılandırmaya çalışırken zorlu bir testten geçecek. DS3 firma için hayati önem taşıyor. Model 2014'de DS'in global satışlarının %48'ini teşkil etti. Başarısı stili ve çekici dinamiklerinden gelen model DS'e bir MINI rakibi kazandırmış oldu. DS patronu Yves Bonnefont ekibini avant-garde tasarıma sahip, modern teknoloji, lüks ve dinamizm sunan otomobiller inşa etmeleri için görevlendirdi. Cenevre Motor Show'da tanıtılması beklenen yeni DS3 bu özelliklere sahip ancak yeni bir platform kullanma avantajına sahip değil. Ana firma PSA yeni küçük otomobiller platformunu 2018'de çıkartacak.

 

Yeni DS3 için strateji heyecan verici bir tasarım sunmak. Otomobilin dış tasarımı da bu nedenle evrim geçirerek, DS Divine 2020 konseptinde yer alan bazı stil özellikleri araca aktarılacak. Özgün C sütunu ve otomobilin şu anki boyutlarının aynen korunması bekleniyor. Öte yandan aydınlatmalar yenilecek, daha dört köşe hatlar kazandırılacak. Ön panjur da DS4 ile daha yakın bir görünüme sahip olacak.

 

İç kabinde otomobil kalite anlamında sınıf atlayacak. Daha yüksek donanım seviyeleri PSA'nın dokunmatik ekranlı multimedya sistemi ve MirrorLink gibi teknolojilerine de sahip olacak. Güç aktarım mekanizmaları bugünkü hali ile devam ettirilecek. Firma yetkilileri mevcut motor ve şanzımanların performans, kalite ve yakıt açısından sınıfının en iyisi olduklarına inanıyor. DS3 amiral gemisi 207 hp 1.6 litre DS Performans modeli olarak da sunulacak. Bunun yanı sıra 80, 110 ve 130 hp güç çıkışı seçeneklerine sahip 1.2 litre benzinli motorlar ile 163 hp'lik 1.6 benzinli araçta görev alacak. Dizel cephesinde ise 100 hp ya da 120 hp güç çıkışı seçeneğiyle 1.6 BlueHDi motor DS3 müşterilerine sunulacak.

 

Firma patronları DS3'ün bugüne kadar sürdürülen, büyük indirimlerle satılma durumunu sona erdirmek istiyorlar. Satışlarda bir miktar düşme yaratacak olsa bile DS fiyatları daha karlı bir seviyeye çekmekte kararlı. DS3 satışları 2011 yılında 80 bin adetle zirveye ulaşmıştı, o günden beri ise yıllık 70 bin dolaylarında kaldı.

 

2019 yılı itibariyle bir SUV versiyon da çıkması bekleniyor, bu versiyonun Nissan Juke ile rekabet için daha gösterişli bir tasarıma sahip olacağı düşünülüyor.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo