Renault-Nissan'ın 2020 Hedefleri

Ototeknikveri     08 Ocak 2016 02:30

Renault-Nissan 2020 yılına kadar 10'dan fazla otonom taşıt çıkartmayı planladığını onayladı.

Renault-Nissan'ın 2020 Hedefleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault ve Nissan 2020 yılına kadar 10'dan fazla otonom taşıt çıkartacaklarını duyurdu. Otonom teknoloji ana akım, kitle piyasasına yönelik, uygun fiyatlı otomobillere adapte edilecek. Bu modeller ABD, Japonya, Çin ve Avrupa'da önümüzdeki dört yıl içinde satışa çıkacak. Henüz modellerin isimleri açıklanmadı ancak yeni nesil Nissan Leaf bahsi geçen modellerden birisi olabilir. Otonom teknolojiye sahip yeni nesil Leaf, Tokyo otomobil fuarında IDS konsepti ile tanıtılmıştı. Renault-Nissan aynı zamanda bir dizi yeni bağlanabilirlik uygulaması çıkartacağını ve bunlarla insanların iş, eğlence ve sosyal ağlar ile daha kolay iletişimde kalabilmelerini sağlayacağını belirtiyor.

 

Firmanın Kaliforniya Silikon Vadisi'ndeki Ar-Ge merkezinde yeni gelişmelerden bahseden Renault-Nissan patronu Carlos Ghosn şu açıklamada bulundu: “Renault-Nissan ortaklığı sıfır emisyon ve sıfır ölümlü kaza hedeflerine derinden bağlıdır. Bu yüzden otonom sürüş ve bağlanabilirlik teknolojilerini kitle piyasasına taşımaya, üç kıtadaki ana akım otomobillere adapte etmeye hazırlanıyoruz”.

 

Firma kademeli olarak modellerinde otonom teknolojilere yer veriyor ve bu yıl bri “tek şerit kontrolü” sunacak. Sistem otobanlarda tek şerit üzerinde otonom sürüşe imkan tanıyor.

 

2018'de çok şeritli kontrol sistemi de gelecek ve arabanın otomatik olarak şerit değiştirebilmesi, kazalardan kaçınabilmesi mümkün olacak. İki yıl sonra ise kavşak fonksiyonu da çıkacak. Bu fonksiyon da otomobilin ağır trafik bulunan şehir içi alanlarda ve kavşaklarda da otomatik gidebilmesini sağlayacak.

 

Bütün bu teknolojiler sürücü tarafından tercihe bağlı olarak açılıp kapatılabilecek yani sürücü dilediği zaman kontrolü devralabilecek.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo