Qoros Elektrikli ve Otonom Teknolojilere Odaklanacak

Ototeknikveri     09 Ocak 2016 03:04

Zor durumdaki Çinli – İsrailli üretici New Energy Vehicles (NEV) alternatif enerjili otomobiller departmanı ile otomotiv endüstrisindeki değişimlerden faydalanmayı planlıyor.

Qoros Elektrikli ve Otonom Teknolojilere Odaklanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Qoros, yeniden yapılanırken bir departmanını da otonom sürüş teknolojilerine ayırıyor. Elektrikli otomobiller departmanı NEV adını alırken otonom teknolojilere odaklanacak departman ise Mobility olacak.Firmanın CEO'su Phil Murtaugh kişisel nedenlerle görevinden çekildi. Qoros Yönetim Kurulu Başkanı anning Chen yakında CEO görevini de alacak. Qoros'tan yapılan açıklamada yeni yapılanma gereği NEV departmanı popüler ama özgün görünümlü ve tasarruflu elektrikli otomobillere odaklanırken, Mobility departmanının ise otonom sürüş teknolojileri ve yeni mobilite platformları ile ilgileneceği belirtildi. Açıklamada söz konusu değişikliklerin otomotiv endüstrisinde yaşanan değişimlerden daha fazla yararlanabilmek adına yapıldığı aktarıldı ve sektörün büyük bir devrimin eşiğinde olduğuna dikkat çekildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Qoros ultra düşük ve sıfır emisyonlu otomobillere geçişle birlikte ortaya çıkan yeni fırsatları değerlendirecek. Düşük çevresel etkili teknolojiler, alternatif otomobil kullanım şekilleri ve otonom sürüş teknolojileri gibi alanlardaki büyüme yakalanacak”.

 

Açıklamaya göre firma yönetim kurulu yeni ürünlere ve önemli segmentlerdeki büyüyen talebi karşılayabilmek için yeni mühendislik yeteneklerine yatırım yapacak. Bu da Qoros'un geleceğinin garanti altına alınmasında katkı sağlayacak.

Qoros aynı zamanda üç modelli Qoros 3 serisinin satış performansının çok zayıf olduğunu, sadece aylık 2 bin adet satıldığını duyurdu. Olumlu tepkiler alan Qoros 5 SUV satışa çıkmaya hazırlanırken, marka Çin piyasasında da büyük bir satış başarısı elde edememiş görünüyor.

 

Çin hükümeti elektrikli otomobilleri çok güçlü şekilde destekliyor. Qoros yöneticileri bunu da kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak görüyor.

 

Otomobil analistleri ilerleyen dönemde tüm otomobil firmalarının elektrikli otomobiller ve otonom teknolojilerle ilgili ciddi planlar yapmasını bekliyor. Bu da Qoros'un iştahını kabartan bu alanda yalnız olmayacağını gösteriyor.  

Son Güncelleme : 09 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo