Yeni 2016 Honda Civic Sedan Karoser Özellikleri

Ototeknikveri     10 Ocak 2016 11:13

Yeni kasa Honda Civic Sedan, yüksek mukavemetli karoseri, geniş iç mekanı ve büyüyen bagaj hacmi ile öne çıkıyor.

Yeni 2016 Honda Civic Sedan Karoser Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Civic Sedan, yüksek mukavemetli çeliğin muazzam kullanımıyla ve gürültü, titreşim, sertlik, sürüş, yol tutuş, yakıt tasarrufu, çarpışma başarısı gibi unsurlarda yapılan kayda değer geliştirmelerle Civic tarihindeki en rijit, gergin gövdesiyle ve aerodinamik gövde tasarımıyla öne çıkıyor. Daha uzun, daha alçak, daha geniş, yeni Civic’in gövdesi yolcu ve bagajdaki ekstradan 150 litrelik hacimle aynı zamanda daha ferah. Büyüyen boyutlarına rağmen yeni Civic Sedan’ın yekpare kütlesi 30 kg daha hafif, burulma rijitliği %25 daha fazla, azalan yüksekliği, genişleyen duruşu ve kısaltılmış burun çıkıntısıyla yeni Civic’i daha sportif yapan ve ona daha premium duruş ve his katan unsurlar.

 

Honda’nın gelecek nesil ACE gövde yapısı ve şasisiyle beraber gelişmiş yeni yekpare konstrüksiyon teknikleri, ön, yan ve arka çarpmalara karşı olağanüstü dayanıklılık sağlıyor. Geniş kapsamlı gövde yalıtım tedbirleri, akustik ön cam, hidrolik süspansiyon ve motor bağlantıları gibi yeni şasi teknolojileri 2016 Civic Sedan’ı en sessiz ve rafine Civic yapıyor.

2016 Civic Sedan Önemli Gövde Özellikleri

Advanced Compatibility Engineering (ACE) teknolojisiyle gelen çarpışma performansı ve ön taraftaki şase tasarımı
%59 yüksek dayanımlı çelik (%14 çok yüksek dayanımlı çelik)
B sütunları ve şasinin arkasındaki elemanlar seçici temperlenmiş ve sünek
590 Mpa gerilmeye dayanan yüksek dayanımlı çelikten yapılmış zemin sacı
84.3 derecelik görüş açısı sağlayan dar A sütunları
Akustik cam, gömme ön cam
Akustik elyafı alt paneller
Akustik fitilli gövde
Geniş gövde altı kaplama

 

Civic Sedan 2016 Arttırılmış Bagaj Kapasitesi

2016 Civic Sedan 430 litrelik depolama kapasitesine sahip daha geniş ve derin bagajıyla, eski Civic Sedan modelinin 357 litrelik hacmine göre (yüzde 20) 73 litre daha fazla hacme sahip. Genişletilmşi yolcu yaşam alanıyla birlikte bu hacimsel genişleme yeni Civic Sedan’ı toplam iç hacim bakımından sınıfında başarılı bir noktaya taşıyor. 68 cm’lik düşük yükleme eşiği ve 100 cm’lik genişlik, büyük eşyaları yükleme ve boşaltmayı kolaylaştırıcı rol oynuyor, 140 cm’lik genişlik ve 103 cm’lik derinlik ölçülerine sahip düz bagaj zemini de bunda pay sahibi. Tüm bu özellikler geçmiş modele göre göze çarpan gelişmeler. Bagaj zemini ve duvarları yükün taşınma esnasında korunmasına yardımcı olmak ve yolcu kabinine giren yol sesini düşürmeye katkı sağlamak için halıya kaplı.

Eski Civic Sedan’a göre 1 birim artışla yeni Civic Sedan’ın bagajı 4 adet bavul veya 4 adet golf çantasına ev sahipliği yapabilecek. Kayak gibi uzun ve dar eşyaların bagajın içinden geçebilmesi için önceki modelden %20,6 daha büyük olan 0,3 metrekarelik açılabilir bir bölme mevcut. Çıkarılabilir zemin paneli yedek lastik, kriko ve sökme aparatını gizliyor. Yükleme alanındaki bir adet led bagaj kapağı açıkken aydınlatma sağlıyor.

 

Not: Yayınlanan bilgileri resmi tanıtımı yapılan Honda Civic Sedan'ın Amerikan versiyonuna aittir.

Son Güncelleme : 11 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo