Yeni 2016 Honda Civic için Turbo Motorlar

Ototeknikveri     11 Ocak 2016 02:43

Yeni Honda Civic 1.0 ve 1.5 turbo benzinli motorlar ve 1.6 dizel ile gelecek.

Yeni 2016 Honda Civic için Turbo Motorlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda yeni Civic modelini 2016 yılı sonunda çıkartacak. Yeni beş kapılı hatchback bugünkü modelin yerini alacak. Şu anki model piyasada Honda'nın beklediği başarıyı sağlayamamıştı. Yeni beş kapılı Civic Honda'nın İngiltere'deki Swindon fabrikasında üretilecek. 2009 yılından beri fabrika yıllık 250 bin adet üretim kapasitesinin altında çalışıyor. Swindon geçen yıl sadece 119 bin Civic ve CR-V üretti. Honda geçtiğimiz günlerde fabrikaya 200 milyon sterlin yatırım yapacağını ve yeni Civic'in üretimine hazır hale getireceğini duyurdu. Swindon, Civic hatchback üretiminin yapıldığı tek fabrika olacak. CR-V üretimi ise Kanada'ya kaydırılacak. Avrupa'da yine bir station Civic çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor ancak Honda'nın dünya piyasalarına ilişkin yeni politikasına bakılırsa buna pek ihtimal verilmiyor.

 

Mk10 Avrupa Civic, Honda'nın global Civic programının bir parçası olduğu için, bugünkü yakıt tankının ön koltukların altında bulunduğu ve daha derin bir bagaja izin veren farklı tasarım terk edilecek. Global Civic için kullanılacak yeni platform ABD piyasasında 2016 Civic modeli ile çıktı. Gelen ilk haberler modelin Avrupalı rakipleri ile yarışabilir düzeyde olduğu. Ayrı bir alt şasi üzerine monte edilen bağımsız arka süspansiyon şu anki Avrupa Civic'de bulunan basit torsiyon çubuğunun yerini alacak. Yeni platform öncekinden %25 daha güçlü.

Honda 2017 Civic hatchback modelinin formuna dair büyük ipucunu New York Motor Show'da sergilediği coupe konsepti ile vermişti. Yeni Civic dış cephede özgün bir tasarıma sahip olacak, iç kabin ise daha alışıldık biçimde kalacak. İç kabinde daha az yere yakın bir sürüş pozisyonu ve daha fazla kafa boşluğu bulunacak.

 

Temel motorun Civic ABD versiyonunda yeni karşımıza çıkan 1.5 litre benzinli turbo motor olması bekleniyor. ABD modelleri 173 hp çıkış gücüne sahip ancak Avrupa'da daha az çıkış gücü seçeneğiyle de satılması bekleniyor.

 

2017 Civic aynı zamanda yeni 1.0 litre üç silindirli turbo benzinli motor ile gelecek. 127 hp çıkış gücüne sahip olacak motor Honda'nın doğal emişli 1.8 litre benzinli motorunun yerini alacak. 1.0 turbo motor 99g/km CO2 değerine sahip olacak.

 

Honda'nın 1.6 litre dizel motoru da yeni Civic'de yer alacak.

Son Güncelleme : 11 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo