BMW 1 ve 2 Serilerinde Büyük Değişiklikler

Ototeknikveri     11 Ocak 2016 04:10

Yeni nesil BMW 1 ve 2 serilerinde büyük değişiklikler yapılarak araçların, önden çekişli sürüş sistemi ve yeni gövde stilleri ile sunulması bekleniyor.

BMW 1 ve 2 Serilerinde Büyük Değişiklikler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son haberlere göre BMW 2 Serisi modellerini (coupe ve cabrio) yeni UKL önden çekişli platforma geçirecek. Yeni yılla birlikte BMW 1 ve 2 Serisi modellerinde yapılacak değişikliklerle ilgili detaylar gelmeye başladı. 1 Serisi hatchback arabalar -3 ve 5 kapılılar- 2 Serisi'ne geçecek ve UKL önden çekişli platform kullanacak. 1 Serisi sedan da 2 Serisi adı altında satılacak ve yine bu da önden çekişli olacak. 2 Serisi coupe ve cabrio yeni çıkacak G30 5 Serisi ile arkadan çekişli 35up mimarisinde kalacak. 1 Serisi modellerinin 2'ye taşınması BMW'ye yeni bir segmente odaklanma şansı verecek.

 

2 Serisi kompakt otomobiller ailesi BMW 2 Series Gran Turismo, BMW 2 Series Gran Coupe ve BMW 2 Series Grand Sport Tourer ile genişleyecek. 2 GT, 5 GT serisi gibi beş kapılı coupe tasarım stiline sahip olacak ancak daha sportif ve daha rafine bir yaklaşım yansıtacak. 2 GC aynı tasarım prensipini Gran Coupe otomobiller ile devam ettirecek ancak boyutları biraz daha ufak olacak.

BMW piyasada yeni nişler açma konusunda bir uzman ve başkalarından kopya çekmeyi sevmeyen bir firma. Coupe SUV'de de bu görülebiliyor. Tasarım ekibi yeni station konseptini bir Mercedes-Benz CLA station'dan çok daha farklı şekilde tasarlıyor. 2020'nin ikinci yarısına doğru BMW 2 Serisi Grand Sport Tourer'i çıkartacak. Bu da station modelin Gran Coupe veya Gran Turismo'dan daha fazla fonksiyonellik, daha fazla stil ve kişiliğe sahip bir versiyonu olacak.

 

Yeni 2 Serisi'nin en güçlü önden çekişli versiyonlarında xDrive dört çekişli sürüş sistemi seçeneği de olacak.

Tüm modellerin en son ürün planlarında da yer alıp alamayacağını daha sonra göreceğiz. BMW daha önce yeni modeller çıkartmak ve eski modelleri öldürmek konusunda çok cesur davrandı. 2018'e kadar büyük değişiklikler olacağı kesin.

Son Güncelleme : 11 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo