Audi'nin NAIAS 2016 Yenilikleri

Ototeknikveri     12 Ocak 2016 03:17

Audi, 2016 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni A4 allroad quattro ve Audi h-tron quattro konseptlerini gün yüzüne çıkardı.

Audi'nin NAIAS 2016 Yenilikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi A4 allroad quattro ve teknoloji çalışması Audi h-tron quattro konsepti: Bu iki modelin prömiyeri ile Audi, quattro dört çekişli sürüş sistemi, bağlanabilirlik ve yakıt hücresi teknolojisi inovasyonlarını Detroit Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda tanıttı (NAIAS). Yeni Audi A4 allroad quattro Detroit'de şık tasarımı ile dikkatleri üzerine çekti. Yenilenen ön kısmına rağmen model tipik “allroad” stilini de koruyor. Standart olarak quattro dört çekişli sürüş sistemiyle gelen model eskisinden 34 milimetre daha yüksek, bu da onu her yol ve arazi koşulu için uygun hale getiriyor. Sunulan motorlar ise hem verimli, hem güçlü: Motorların çıkış gücü 200 kw (272 hp) değerine kadar yükseliyor.

Audi sanal kokpit, MMI navigasyon+ ve yeni MMI operasyon konsepti yeni Audi A4 allroad quattro ile gelen konfor ve kullanışlılık seviyesinin göstergesi niteliğinde. Zengin Audi Connect servisleri sürücü ve yolcuları yüksek hızlı LTE standartı ile internete bağlıyor. Modelde bir dizi sürüş yardımı sistemi de yer alıyor. Verimlilik asistanı, uyumlanabilir seyir kontrolü, dur&git fonksiyonu, trafik sıkışıklığı asistanı ve treyler asistanı bunlar arasında sayılabilir.

 

Sportif yol performansı: Teknoloji çalışması Audi h-tron konsepti yakıt hücresi teknolojisinin devasa potansiyelini ortaya koyuyor. Audi'nin ilk kez tanıttığı bu model tamamen elektrikli sürüş imkanı sunuyor ve güç kaynağı olarak hidrojen kullanıyor. Model modern yakıt hücresi teknolojisi ile 110 kW güç sağlayan pile sahip. Motor gücüne ayrıca geçici olarak 100 kW ilave besleme de sağlanabiliyor.

Ön ve arka akslardaki iki elektrikli motor dört çekişli sürüş sistemi quattro için bir evrim niteliğinde. Ön akstaki elektrikli motor 90 kW güç sağlıyor. Arkadaki ise 140 kW. Sportif SUV 7 saniyeden kısa sürede sıfırdan saatte 100 km hıza ulaşabiliyor. Hidrojen tankları güvenli şekilde yeniden doldurulabiliyor ve doldurma sadece dört dakika sunuyor. Modelin sürüş mesafesi 600 km'yi buluyor.

 

Audi h-tron quattro konsepti otonom sürüş ve park teknolojilerinin de bir önizlemesini sunuyor. Bu özellikler 2017'de gelecek yeni nesil Audi A8 tam boy sedan ile üretime geçecek. Audi'de otonom sürüşün odağında merkezi sürüş yardımı kontrolörü (zFAS) bulunuyor. Bu sistem otomobilin çevresini gerçek zamanlı olarak tarıyor ve elde ettiği verileri sürüş yardımı sistemlerine, otonom sürüşe ve park sistemine aktarıyor. Park esnasında, dur kalklı sıkışık trafikte ya da saatte 60 km hıza kadar otobanlarda otonom sürüş kullanılabiliyor.

NAIAS 2016 Audi'nin ABD'de A4 Sedan modelini geniş bir izleyici kitlesine tanıttığı ilk etkinlik oldu. Çok satan modelin yeni nesli en modern teknolojilere sahip. Ağırlık azaltımı, aerodinamikler, akustik konfor, depolama alanı sürüş yardımı sistemleri anlamında model çığır açıyor. Verimli motorlar, güvenli ve sportif dört çekişli quattro ve geniş kapsamlı bağlanabilirlik özellikleri yeni Audi A4 Sedan modelinin diğer güçlü yanları.

 

Audi operasyon ve görüntüleme konseptlerini daha geniş ekranlar ve kullanım keyfine yeni bir bakış açısı ile tamamlıyor. Detroit Show'da firma interaktif bir iç kabin modeli ile geniş ekranlar ve dokunmatik kontrol kullanan günümüzün en modern kokpit anlayışını sergiliyor. Kabinde otomobillere uygun, güvenli ve kullanışlı bir dokunmatik teknolojisi bulunuyor.

 

Son Güncelleme : 12 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo