2016 Mercedes E Serisi: En Akıllı Business Sedan

Ototeknikveri     17 Ocak 2016 08:52

Yeni E Serisi: En akıllı business sedan. Mercedes-Benz yeni E Serisi ile geleceğe doğru büyük bir adım atıyor. 10. nesil business sedan özgün ve duyusal tasarımı, şıklığı ve yüksek kalite iç kabini ile etkileyici.

2016 Mercedes E Serisi: En Akıllı Business Sedan
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni E Serisi ile birlikte çok sayıda teknik inovasyon da ilk kez karşımıza çıkıyor. Bu teknolojiler konforlu ve güvenli sürüşü yeni bir seviyeye çıkartıyor, sürüş yardımına yeni bir boyut katıyor. Multimedya ve kontrol sistemleri de yeni bir deneyime kapı aralıyor. Yeni geliştirilmiş bir dizel motor ve hafif yapı rekor kıran aerodinamik özelliklerle biraraya gelerek segmentin verimlilik standartlarını yeniden belirliyor. Yeni opsiyonel çok odacıklı hava süspansiyonu olağanüstü biniş konforunu ve sürüş dinamiklerini garantiliyor. Aktif şerit değiştirme asistanı dahil inovasyonların tümü E Serisi'ı business sınıfı içinde en akıllı sedan yapıyor.

 

Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Prof Dr Thomas Weber yeni E Serisi için şunları söylüyor: “E Serisi Mercedes-Benz markasının çekirdeği. Geçmişte business sınıfında standartları yeniden belirlemiş bir model. Şimdi ise sınıfının en iyi inovasyonlaru ile bu geleneği geleceğe taşıyor. Yeni E Serisi tam otonom sürüşe doğru büyük bir adım. Ek olarak, verimliliği, güvenliği ve konforu arttırıyor, sürüş esnasındaki stresi azaltıyor ve sürüş zevkini had safhaya çıkartıyor”. 

 

Coupe havasında ve güçlü

Yeni E Serisi sofistike, şık ve sportif. Öncülü ile karşılaştırıldığında aks açıklığı 65 milimetre daha fazla (2939/2874), toplam uzunluğu ise 43 milimetre daha fazla (4923/4880). Tasarımı Mercedes-benz sedan boyutları için bir dönüm noktası niteliği taşıyor. Uzatılmış kaput ve coupe havasındaki tavan duyusal, geniş omuzlu arka kısma eşlik ediyor ve heyecan verici bir siluet oluşturuyor.

 

Güçlü şekilde genişletilmiş araç gövdesi kısa sarkıntılar, uzun aks açıklığı, geniş tekerlekler ve sıkı, iyi vurgulanmış yan kısımlar taze, şık ve dinamik bir tablo ortaya koyuyor. Bütün bunlar E Serisi modelinin Mercedes-Benz'in tasarım felsefesini yansıtan “duyusal saflık” sloganını mükemmel şekilde temsil etmesini sağlıyor. 

 

Güçlü şekilde tasarlanmış bir ön kısım business sınıfı sedan modelin statüsünü vurguluyor ve her tasarım ve donanım serisi için farklı bir görünüm sunuyor. Temel versiyon klasik Mercedes radyatör ızgarasına ve kaput üzerinde yıldızlı logoya sahip. Exclusive versiyonu da benzer bir ön kısmı daha süslü bir stilde sunuyor. Avantgarde ve AMG versiyonları spor radyatör ızgaraları ve Mercedes yıldızının büyüklüğü ile dikkat çekiyorlar. Radyatör ızgarası tasarımlarının her biri E Serisi'a özgün bir karakter katıyor, benzersiz bir çeşitlilik sunuyor. 

Arka kısımda ise arka tekerlek bombesinin arkasında geniş omuzlar E Serisi'a güçlü karakterini kazandırıyor. Araç gövdesiyle çerçevelenmiş iki çıtalı tasarımıyla tek parça arka lambalar E Serisi modelini Mercedes sedan ailesinin kimliğine sokuyor. Opsiyonel olarak sunulan arka lambalar yıldız tozu efektine sahip. Bu efekt samanyolu ya da bir jet motorunun arkasından çıkan alevleri de andırıyor. Efekt inovatif reflektör teknolojisi ile, arka lambaların özel ayarlanmış yüzey yapısı sayesinde elde edilmiş. Bu özellik E Serisi ile birlikte piyasaya ilk kez çıkacak. 

 

İç kabin tasarımında yeni seviye

Yeni E Serisi modelinin iç kabini duygular ve zekanın bir sentezini sunuyor. Opsiyonel ekstralar arasında iki yeni nesil yüksek çözünürlüklü ekran var. Ekranların her biri 12.3 inç. Ortak cam kapaklarının ardında ekranlar kokpitin odak noktasını oluşturuyor ve fütüristik bir ambiyans katıyor. Kontrol paneli sürücünün tam göz hizasında ve dikkatini yoldan ayırmadan istediği ayarlara ulaşabilmesini sağlıyor. Sürücü geniş ekranlı kontrol paneli için üç farklı mod seçebiliyor: “klasik”, “spor” ya da “modern”.  

 

Ek olarak, direksiyon üzerindeki dokunmaya duyarlı kontrol butonları da modelde ilk kez yer alıyor. Bir akıllı telefon arayüzünü andıran sistem yatay ve dikey parmak sürükleme hareketlerine duyarlı. Sürücü tüm multimedya sistemini ellerini direksiyondan çekmeden basit parmak hareketleri ile yönetebiliyor. Böylece sürücünün dikkati dağılmıyor.

Orta konsolda yer alan dokunmatik ped aracılığıyla da multimedya sistemi kontrolleri sağlanabiliyor. Bu ped elyazısını tanıyabiliyor ayrıca LINGUATRONIC sesli komut fonksiyonu ile de yönetilebiliyor. Klima kontrolü, sürüş yardımı sistemlerinin açılıp kapatılması ve başka fonksiyonlar için doğrudan erişim butonları da mevcut.

 

Yeni ve akıllı bir grafik tasarım, yüksek çözünürlüklü görseller ve animasyonlar, basitleştirilmiş bir mantık ile birlikte yeni bir kontrol deneyimi sunuyor. Aynı zamanda, yolcular ve sürücü duyusal bir iç kabin ve geniş, ferah bir mimarinin tadını çıakrtabiliyor. Kabinde şıklık, lüks ve sportiflik birarada. 

 

Akıllı materyal tasarımı 

Yüksek kaliteli materyaller iç kabinin stilini belirliyor. Bunlar arasında açık gözenekli ahşaplar, yat ahşabı ve metalik kumaş bulunuyor. Lüks materyaller deri kaplama kapılar ile devam ediyor. Mercedes'in en önemli özelliği olan yüksek kaliteli, lüks görünüm ve nitelikli işçilik E Serisi'ın iç kabininde de kendisini gösteriyor.

Materyal/renk konsepti çeşitli kahve tonları ile titizlikle oluşturulmuş. Yeni ve çekici renk kombinasyonları arasında fındık kabuğu/macchiato ve orta kahve (deri rengi)/macchiato bulunuyor. Renkler kişiselleştirilmiş bir iç kabin imkanı sunuyor.

 

64 renkli ambiyans aydınlatması

İç kabin aydınlatması dayanıklı, enerji tasarruflu LED teknolojisi ile gerçekleştiriliyor. Ambiyans aydınlatması da yine LED ışıklar ile sağlanmış. 64 renk ile ambiyans aydınlatmasında çok çeşitli kişiselleştirme imkanları sunulmuş. Ambiyans aydınlatması merkezi ekran, orta konsol depolama alanı, kapı tutacakları, kapı cepleri, ön ve arka ayak boşlukları, baş üzeri konsolu ve eğer donanım seviyesinde Burmester® 3D surround ses sistemi bulunuyorsa hoparlörlerde aydınlatma sağlıyor.

Koltuk tasarımı: birinci sınıf

Yeni E Serisi'ta dikkat çeken bir özellik de koltukları. Ergonomik, oyuntulu formları Mercedes-Benz'in imzası niteliğindeki uzun yola uyumluluk özelliği ile biraraya geliyor, rafine ve sportif bir görünüm sunuyor. Her versiyonda farklı bir koltuk tasarımı göze çarpıyor. Bir başka yeni özellik de ısıtma konforu paketi. Bu paket ile kapılar ve orta konsolda ısıtmalı kol koyma yerleri sunuluyor.

 

Arka koltuk üç parçalı sırt ve 40% - 20% - 40% katlanma özelliği ile geliyor. Ortadaki kol koyma kısmında bir depolama kutusu ve iki içecek koyma yeri de bulunuyor. Opsiyonel olarak arkaya tablet PC tepsisi de eklenebiliyor.

Son Güncelleme : 17 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo