Yeni Tiguan GTE Active Concept’in Detayları

Ototeknikveri     17 Ocak 2016 09:04

Giderek gelişen ve maksimum arazi uyumu sağlayan şarj edilebilir hibrit tahrik sistemine sahip Tiguan GTE Active Concept’teki yeni bilgi-eğlence sistemi hareketle kontrol etme özelliğine sahip ve Volkswagen konsept aracı maksimum verimliliği güçlü bir dört çeker çekiş sistemiyle kombine ediyor.

Yeni Tiguan GTE Active Concept’in Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD, Dünya’nın en önemli SUV pazarını oluşturuyor; Başka hiçbir ülkede bu tür bir çok yönlü otomotiv zevki yoktur. Ve şimdi Volkswagen tüm yeni jenerasyon SUV’ların atası olan Tiguan GTE Active Concept Concept’i Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (NAIAS) SUV araçların anavatanı olan Detroit’teki dünya galasında tanıtıyor. Tiguan GTE Active Concept özellikle 165 kW / 225 PS gücündeki çekiş sistemiyle ileriye dönük: Bir içten yanmalı motor ve iki elektrik motoruna sahip verimli ve şarj edilebilir bir hibrit sistem, ister otomatik olarak ister bir butonla dört tekerleğe gücü iletiyor. Bu gösteri aracıyla Volkswagen şarj edilebilir hibrit sistemlerin ne kadar yüksek potansiyele sahip olduğunu kanıtlıyor. Tiguan GTE Active Concept’te yerleşik haldeki dört çeker tahrik sistemi teknolojisiyle bu SUV, tam elektrik modundayken bile güven verici bir arazi performansı sağlıyor.

 

SUV araçların hücumu. 5 koltuklu konsept aracı tamamen yeniden geliştirilmiş ikinci nesil Tiguan üzerine inşa edilmiş. Tiguan GTE Active Concept dört çeker şarj edilebilir hibrit sistemi ve yeniden geliştirilmiş olan bilgi-eğlence sistemiyle (9.2 inçlik dokunmatik ekran, yüksek kaliteli cam yüzey ve hareketle kontrol özelliğiyle) yeni SUV jenerasyonunun teknik olarak çeşitliliğini yansıtıyor. Araç ABD pazarına daha uzun dingil açıklığı ve yedi koltuklu versiyonuyla 2017 baharının başlangıcında girecek. Yeni Tiguan, Volkswagen için SUV araç akınının başlangıç noktası niteliğinde, yakında SUV çeşitliliği farkedilir ölçüde artacak, özellikle Kuzey Amerika pazarında.

 

İlk çalıştırma safhasında sıfır emisyon. Sürüş sistemini başlattıktan sonra konsept araç başlangıçta daima tam elektrik modunda yani E-mode’da sıfır emisyonla yol alıyor. Normal olarak araç arka tekerleklerden tahrik ediliyor, ama eğer çekiş kaybı riski varsa ikincil olarak ön tekerlekler de devreye giriyor. Sürücü 4MOTION Active Control’den dört çeker veya arazi programlarından birini seçtiğinde dört tekerlekte aktive ediliyor. Ondan sonra da Tiguan GTE Active Concept, dört çeker modunda ve sıfır emisyonla(tabii eğer piller yeteri kadar şarj edilmişse) ilerlemeye başlıyor. Volkswagen araç, tam elektrik modunda 35 km mesafeye kadar yol katedebiliyor. Aracın sürüş menzili ise (12.4 kWh kapasitesindeki pil ve 64 litrelik yakıt tankına göre) 1000 kilometre.

 

İlerici genel konsept. Volkswagen, SUV aracın tasarım, ambalajlama ve teknik özelliklerini yapılandırarak onun tıpkı şarj edilebilir hibrit tahrik sistemi gibi ileriye dönük bir araç olmasını sağladı. Tiguan GTE Active Concept, güçlü bir etki bırakan tarz sahibi işçiliği, mükemmelliği ve gergin simetrisiyle otantik arazi aracı tarzında bir duruşa sahip. Tiguan, MQB platformu üzerine inşa edilmiş ilk SUV ve bu da şarj edilebilir hibrit sistem gibi yenilikçi alan kullanımını gösteriyor. Dahası, seri üretim olarak üretilen yeni nesil SUV araçlar gibi Tiguan GTE Active Concept de Şehiriçi Acil Frenleme, yaya gözetleme, aktif bir kaput, şerit asistanı, ön asistan ve otomatik çarpışma sonrası frenleme sistemi gibi güvenlik sistemleriyle donatılmış. Konsept aracın dikkat çeken diğer bir öğesi ise bilgi-eğlence sistemi: Volkswagen, Tiguan GTE Active Concept’te 9.2 inçlik dokunmatik ekranlı ve sınıfındaki bir araca ilk defa uygulanan hareket kontrollü en üst seviye yeni nesil yüksek teknoloji bilgi-eğlence sistemini sunuyor. Ayrıca dahili olarak bir Aktif Bilgi Ekranı (tamamen dijital göstergeler) ve bir head-up display bulunuyor.

 

Tiguan GTE Active Concept hakkında 10 önemli gerçek:

Yüksek potansiyel: Tiguan GTE Active Concept verimli şarj edilebilir hibrik tahrik sistemiyle yüksek seviyeli arazi performansını kombinliyor.
Şarj edilebilir hibrit: Tiguan konsept aracı 110 kw gücündeki benzinli TSI motor ve 40 ve 85 kw gücündeki iki adet elektrik motorundan güç alıyor.
Dört çeker: “Elektrikli kardan mili” pilin şarj durumundan bağımsız olarak sürekli bir dört çeker sürüş sağlıyor.
Geçici sıfır emisyon: Tiguan GTE Active Concept sadece elektrik kullanarak 35 km’ye kadar yol katedebiliyor.
Verimlilik: Tiguan GTE Active Concept, 1000 km’lik menzili ve 3.8 lt / 100 km’lik ekonomik yakıt tüketimiyle etkiliyor.
Arazi tasarımı: Gövdedeki bağımsız arazi tipi tasarım öğeleri teknik olarak seri üretim araçlar için de uygulanabilir.
Arazi performansı: Detroit’te sunulacak konsept aracı bariz olarak daha fazla yerden yüksekliğe, yaklaşma ve uzaklaşma açısına sahip.
Arazi düğmesi: Yeni 4MOTION Active Control aracılığıyla bir çok farklı sürüş profiline erişilebilir.
İçgüdüsel hareket kontrolü: Yeni bilgi-eğlence sistemi 9.2 inçlik ekrana sahip ve içgüdüsel hareket kontrol özelliğiyle de kullanılabilmekte.
Yeni jenerasyon SUV: Tiguan GTE Active Concept, tamamen yeniden geliştirilmiş ikinci nesil Tiguan’ın üzerine inşa edildi.

 

Son Güncelleme : 17 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo