2016 Toyota C-HR Crossover Nürburgring'de Yarışacak

Ototeknikveri     17 Ocak 2016 10:02

C-HR Racing 24 saat sürecek mukavemet yarışında yarışacak ilk crossover otomobil olacak. Model yarışa özel Lexus RC ve RC F ile birlikte parkurda olacak. C-Hr, firmanın bu tip modeller geliştirme sürecini hızlandıracak.

2016 Toyota C-HR Crossover Nürburgring'de Yarışacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Mayıs ayında C-HR Racing crossover ile Nürburgring 24 saat yarışlarına katılacağını açıkladı. Otomobil Cenevre'de tanıtılacak C-HR konsepti üzerine geliştirilmiş ve Almanya Nürburgring'deki Nordschleife pistinde 1970'ten beri düzenlenen yarışlarda yer alacak ilk crossover model olacak. C-HR Racing versiyonunda nasıl bir motor bulunacağı henüz bilinmiyor ancak C-HR konseptinin hibrit-elektrikli güç aktarım mekanizmasını kullanabileceği tahmin ediliyor. Bu hibrit sistem dört silindirli benzinli motor ve elektrikli motordan oluşuyor. Çevre dostu C-HR konseptinin sürekli değişken vites kullanması bekleniyor ancak yarış versiyonunda bunun yerini büyük olasılıkla yarışa daha uygun sekansiyel vites alacak.

 

C-HR Racing otomobili yarışta Toyota Gazoo Racing takımından Masahiko Kageyama, Kumi Sato ve henüz ismi onaylanmamış bir sürücü daha kullanacak. Otomobil bu yılki Nürburgring yarışlarında Toyota tarafından fonlanan üç yarış otomobilinden birisi. Diğer iki model Lexus RC ve RC F olacak.

 

Toyota bu otomobillerin yarışlarda başarılı olma hedefinin yanı sıra firmaya daha iyi otomobiller geliştirmek konusunda da katkı sunduğunu belirtiyor. Nürburgring yarışlarındaki zorlu koşullar otomobillerin performanslarını ve varsa düzeltilmesi gereken zayıf yanlarını daha iyi ortaya çıkartıyor.

 

25 km'lik parkurda Toyota otomobiller 2015 yarışlarını kazanan Audi R8 LMS ve BMW M6 GT3 gibi rakipler ile mücadele edecek. Yarışta modifiye edilmiş standart yol otomobilleri de bulunacak. Bunlar arasında Porsche 911 ve Renaultsport Clio 200 bulunuyor.

 

C-HR Racing Mart ayında Cenevre Motor Show'da yol versiyonu C-HR konsepti ile birlikte tanıtılacak. N24 yarışında ise 28 – 29 Mayıs günlerinde yarışacak.

Son Güncelleme : 18 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo