2016 BMW X2 Kış Testlerine Başladı

Ototeknikveri     20 Ocak 2016 04:33

Sportif, coupe formlu SUV model olan BMW X2, 2016 yılının ikinci yarısında piyasa çıkacak. Yeni BMW X2, güncel X1 ile aynı platformu paylaşacak.

2016 BMW X2 Kış Testlerine Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni BMW X2'nin kış testinden casus fotoğraflar internete düştü. Model ikinci nesil X1 ile şu anki X3 arasında konumlanacak. X1 ile aynı platformu paylaşan X2 Mart ayındaki Cenevre Motor Show'da bir konsept ile büyük ölçüde gün ışığına çıkacak. BMW yetkilileri yaptıkları açıklamada X2'nin özgün stile sahip çelik gövde konusunda kendisinden daha büyük olan X4 ve X6'yı takip edeceğini onayladılar. İnternete sızan casus fotoğraflarda X2'nin X1'den daha uzun ve daha geniş olacağı, daha kısa bir arka çıkıntı ve yüksek bir kaputa sahip olduğu görülüyor. Bagaj kapağının açısı X2'ye daha coupe benzeri bir siluet kazandırmak üzere tasarlanmış, bu da onu daha kullanışlı olan kardeşi X1'den ayırıyor. Görüntülenen test aracı şu anki X1 ve X3 modelleri ile konvoy içinde kış testinden geçiriliyordu.

 

X1 gibi, X2 de bir dizi dört silindirli motorla sunulacak. Daha ekonomik üç silindirli motorlar da seriye ilk 12 ay içinde eklenecek. İlk kez 2 Serisi Active Tourer'de yer alan BMW'nin güçlendirilmiş yeni B48 motoru da 2018'de çıkması planlanan X2'nin M Performance versiyonunda bulunabilir. Standart halinde B48 motor 228 hp çıkış gücüne sahip, bunun endüksiyon sistemindeki değişiklikler ve diğer düzenlemeler ile 300 hp civarına çıkması bekleniyor. Böylece en üst donanım seviyesi X2'nin performansı Audi RS Q3 ile karşılaştırılabilir duruma gelecek.

Motorlar altı kademe manuel vites ya da sekiz kademe otomatik vitesle ve önden çekişli ya da dört çekişli sürüş sistemi ile geliyor. X2, BMW'nin Almanya Regensburg fabrikasında X1 ile birlikte üretilecek. İlk nesil X1, 1 Serisi ve 3 Serisi ile birlikte Leipzig fabrikasında üretilmişti. Artan talep ve i3 elektrikli otomobil ile i8 hibrit spor otomobil için üretim hatlarının eklenmesi firmayı stratejisini yenilemeye yöneltti.

 

Son Güncelleme : 20 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo