2016 Mini Countryman'den Yeni Detaylar

Ototeknikveri     21 Ocak 2016 03:56

İkinci nesil Mini Countryman test esnasında görüntülendi. Yeni modelin bu yılın ikinci yarısında çıkması bekleniyor.

2016 Mini Countryman'den Yeni Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ana firma BMW tarafından “gerçek bir SUV” olarak nitelenen yeni kasa Mini Countryman'ın şu anki versiyondan daha heybetli bir görünüme sahip olması, 2012'den beri dört kez Dakar Rallisi'ni kazanan Mini X-Raid yarış otomobilinden bazı stil öğeleri taşıması bekleniyor. Yeni çıkan Clubman ile aynı UKL1 mimarisini paylaşacak olan yeni Countryman şu ankinden daha büyük ve geniş olacak. 150 mm'lik bir artış Countryman'in uzunluğunu 4.25 metre üzerine çekecek. Bununla birlikte bagaj kapasitesinin de şu anki 450 litrelik kapasiteyi aşması bekleniyor. 80 mm daha geniş olacak yeni modelin aks açıklığı ise 100 mm artmış. Asıl büyük değişiklik ise yükseklik. Countryman'in yeni Clubman'den 150 mm daha yüksek olması bekleniyor. Bu da daha dik bir oturma pozisyonu ve daha geniş bir iç kabine olanak verecek.

 

Değişken amortisör kontrolü şasi ayarlarının değiştirilebilmesine izin veriyor, arttırılmış sürüş yüksekliği ise off-road yeteneği kazandırıyor. Yine de off-road için bu yüksekliğin yeterli olup olmadığı tartışılır.

Yeni 2016 Countryman Motor ve Vites

F60 kod adlı yeni Countryman, BMW X1 ile aynı elektronik dört çekişli sürüş sistemini paylaşıyor ancak standart olarak önden çekişli sistem sunulacak. Dört çekişli sistem opsiyonel olarak seçilebilecek. Şu anki üç ve dört silindirli benzinli motorların devam etmesi, bunların altı kademe manuel ya da sekiz kademe otomatik vites ile birlikte gelmesi bekleniyor.

 

Plug-in hibrit versiyon da seriye katılacak. Bu sistemde arka tekerlekleri sürmek için bağımsız Z aksı üzerindeki elektrikli motor kullanılacak. Elektrikli sürüş mesafesi ise sadece 5 kilometre civarı olacak.

 

Bir John Cooper Works versiyonun serinin en üstünde konumlanması bekleniyor. Bu modelde turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli benzinli motor 230 hp çıkış gücü ile yer alacak.

Tasarım ve iç kabin

Yeni Countryman'in stilinin eskisinden çok daha ahenkli ve tutarlı olduğu belirtiliyor. Clubman gibi, yeni Countryman de öncülünden çok daha lüks bir iç kabine sahip olacak. Kabinde opsiyonel deri spor koltuklar ve ön cama yansıtılan özel sürücü ekranı olacak.

 

Mini Countryman Fiyat

Yeni Countryman'in fiyatının 1.5 litre benzinli versiyon için 30.000 Euro civarından başlaması bekleniyor. En üst donanım seviyesi Cooper SD için ise fiyat 35.500 Euro'ya çıkacak. JCW versiyonu çıktığında ise 39,500 Euro fiyatla satılacak.

 

Countryman'in Nisan ayında New York Motor Show'da yer alması bekleniyor. Yeni model büyük ihtimalle Hollanda NedCar tesislerinde değil BMW'nin İngiltere Oxford'daki fabrikasında üretilecek. BMW ile kontratı bulunan NedCar, Volvo, Mitsubishi ve Smart Forfour otomobilleri üretiyor. Mini hatchbackler de 2014'ten beri burada üretiliyordu.

Son Güncelleme : 22 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo